Испанският колоездач Микел Ланда напуска отбора на Скай след два

...
Испанският колоездач Микел Ланда напуска отбора на Скай след два
Коментари Харесай

Звезда на Скай напусна след разочароващ престой

Испанският колоездач Микел Ланда напуща тима на " Скай " след два сезона в състава. Баскът, който притеглен с големи очаквания по една или друга причина не разкри големия си капацитет в английския отбор и минава в " Мовистар ", където се надява да има доста повече шансове за изява.

" Решението не беше елементарно, тъй като " Скай " е доста огромен тим, всичко е идеално проведено. В тима обаче желаят да управляват всичко, до момента в който аз се смятам за малко по-агресивен играч и може би не си пасваме. Аз се повеждам от моята вътрешен глас в надпреварите, емоционален съм, по тази причина може би не сме съвместими ", сподели Ланда пред испанския вестник " Ас ".

Той не счита, че прекосяването му в " Мовистар " е един тип освобождение и посочи положителните си резулати в " Скай ". Той завоюва фланелката за най-хубав катерач в Обиколката на Италия, макар че влезе в надпреварата с очаквания най-малко за подиум. Падане в деветия стадий поради мотор, което въвлече и двамата водачи на " Скай " Ланда и Герант Томас обаче промени проектите на тима.

Mikel Landa: Sky and me weren't always compatible.

Spaniard insists that he can share with Quintana and Valverde
https://t.co/EhnLmEqJFO pic.twitter.com/CSw4KalT0c
— Cyclingnews.com (@Cyclingnewsfeed) October 4, 2017
Ланда завоюва Обиколката на Трентино и Обиколката на Бургос, а през юли беше измежду основните помощници на Крис Фрум към четъврта победа в " Тур дьо Франс ". Баскът приключи четвърти в генералното класиране, само че изрази страдание, че не е имал независимост от отбора да се бори за освен това.

В " Мовистар " той отива като изявен водач, само че още веднъж ще би трябвало да разделя тази задача с различен играч – Найро Кинтана. Колумбиецът е на същите години като Ланда – 27, само че е по-титулуван, като към този момент има триумф в Джирото и " Вуелта ".

" Ако разделим календара между тях ще бъде най-добре, не мисля, че ще бъде проблем. Макар, че към момента не сме говорили за нищо ", споделя Ланда. Той обаче не помни, че " Мовистар " разполага и с ветерана Алехандро Валверде, който има контракт с отбора до края на 2019 година

" Дневник "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР