Испанските власти стартират програма за културен бонус“ в размер на

...
Испанските власти стартират програма за културен бонус“ в размер на
Коментари Харесай

Младите в Испания ще получават средства за купуване на книги и изкуство

Испанските управляващи започват стратегия за „ културен бонус “ в размер на 400 евро, които младежите ще получат при навършване на 17-18 години. Това разгласи министър председателят на страната Педро Санчес, оповестява националният всекидневник El Pais.

„ Тези 400 евро са за закупуване на книги или за всевъзможен тип театрална художествена продукция, като спектакъл, кино, танци, музика “, разясни Санчес на срещата на върха сред Европейския съюз и балканските страни, която се организира в сряда в Словения. Съгласно думите му, по този метод управляващите желаят да подкрепят „ еманципацията на испанската юноша “, съобщи организация Фокус.

„ Искаме да подадем ръка на културната промишленост. Това още повече ще приближи младежите до културата на страната ни “, означи Санчес.

Според Националния статистически институт през 2020 година пълноправие са навършили 470 699 испанци. Така за погашение на културния
бонус ще са нужни към 235 милиона евро годишно. В същото време общите средства за просвета и спорт в са 1,148 милиарда евро годишно.

Културният
бонус, разгласен от Санчес, е сходен на заплащането от 300 евро за същата цел, което беше въведено във Франция тази пролет за 800 000 18-годишни. Френските младежи сред 14 и 18 години също получават 25 евро годишно за просвета по същия проект.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР