Испанските мениджъри гледат към близкото бъдеще с по-голям оптимизъм от

...
Испанските мениджъри гледат към близкото бъдеще с по-голям оптимизъм от
Коментари Харесай

Девет от 10 испански компании твърдят, че могат да преодолеят нова криза

Испанските мениджъри гледат към близкото бъдеще с по-голям оптимизъм от своите европейски сътрудници, демонстрира отчетът C-Suite Barometer, направен от консултантската компания Mazars. Всъщност, 94% от испанските предприемачи, които са били съветвали, демострират убеденост в способността на тяхната компания да преодолее икономическа рецесия, предава cincodias.elpais.com.

Това изследване е извършено с въпросници измежду повече от 1000 мениджъри на компании от целия свят в края на 2021 година, тъй че отговорите не включват експлоадирането на войната в Украйна. В тази връзка Антонио Бовер, президент на Mazars в Испания, изяснява, че " едно от най-забележителните изводи, е способността за акомодация, която испанските мениджъри са развили през последните две години, което ги кара да бъдат оптимисти ". За страдание, обстановката в Украйна ще сложи тези качества още веднъж на тестване, прибавя Бовер.

Covid-19 е оставил доста научени уроци, демонстрира още изследването. За всеки двама респонденти веригата за доставки и ръководството на взаимоотношенията с клиентите са най-важните дълготрайни промени, породени от пандемията. За 48% отдалечената работа ще се резервира в дълготраен проект, концепция, за която се застъпват 50% от мениджърите по света. 

Друг от изводите, направени от изследването, е, че технологиите и устойчивостта са идващите две революции, с които фирмите би трябвало да се сблъскат. И в единия, и в другия случай повече от 60% от интервюираните плануват промяна по въпросите за околната среда, обществената сфера, технологиите и корпоративното ръководство.

За Оскар Херанц, сътрудник по стабилно развиване в Mazars Испания, едно от огромните провокации пред испанските компании е да трансфорат своите устойчиви задължения в конкурентно преимущество.

" За това е значимо да се схванат аспектите на екологичното, общественото и корпоративното ръководство на най-високо равнище и да се интегрират в бизнеса. Някои компании са тръгнали по този път, само че ние установихме, че в някои от тях има бездна сред желание и деяние. За да свършите нещата, съществуването на верните стратегии и верните водачи с верните умения ще бъде от решаващо значение ", прибавя Херанц. 

От позиция на риска, хакерските атаки са най-голямата грижа за 64% от испанските мениджъри. Въпреки обстоятелството, че има необятен консенсус, че опасността се усилва, 88% от запитаните подсигуряват, че данните на компанията им са изцяло предпазени спрямо 68% регистрирани в международен мащаб. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР