Испанските депутати приеха на първо четене законопроект, който позволява човек

...
Испанските депутати приеха на първо четене законопроект, който позволява човек
Коментари Харесай

Испанският парламент одобри законопроект, който позволява смяна на пола от 16-годишна възраст

Испанските депутати одобриха на първо четене законопроект, който разрешава човек да смени свободно пола си от 16-годишна възраст. Това стана след месеци на напрежение сред ръководещата левица и феминисткото придвижване в страната, съобщи Франс прес.
Текстът, направен от лявата радикална партия " Подемос ", която е сътрудник в ръководството на Испанската социалистическа работническа партия на премиера Педро Санчес, беше признат със 188 гласа при 150 " срещу " и 7 въздържали се.

Законопроектът планува опцията лице, което се самоопределя като трансджендър да смени името и пола си в своите персонални документи просто като посети способената административна работа.
Предвижда се и отпадането на условията за пълноправие, медицински документи и доказателства за премината двугодишна хормонална терапия.
Ако законопроектът бъде дефинитивно признат от испанския Сенат (горната камара на парламента), това ще подреди Испания измежду няколкото страни по света, където самоопределяното по пол е допустимо с нормално заявление. Първата европейска страна, която призна това право на трансджендърите беше Дания през 2014 година

" Този закон урежда един исторически дълг на страната по отношение на трансджендърите и смъква клеймото върху техния живот. Транс дамите са дами ", съобщи през вчерашния ден пред депутатите министърката на равенството и негов вносител Ирене Монтеро.
Наричаният " транс закон " ще разреши на лица от 14 до 16 години да сменят свободно пола си в персоналните документи, в случай че са съпроводени от родители или настойници. Тези от 12 до 14 години би трябвало да получат утвърждение от съда. Предвиден е тримесечен интервал преди влизането в действие на изявеното предпочитание за промяна на пола.
Приетият от испанския Министерски съвет преди година проектозакон провокира разделяне сред " Подемос " и социалистите, които направиха безрезултатен опит да го трансформират. Той провокира и несъгласия в средите на феминисткото придвижване на страната сред последователи на Монтеро и известни активистки.
" Претендирането, че полът е освен това от биологичен симптом (...) ми наподобява на оттегляне " за дамите, съобщи Кармен Калво - някогашна вицепремиерка на Педро Санчес. " Държавата би трябвало да даде отговор на трансджендър лицата, само че (биологичният) пол не нито непринуден, нито право на избор ", добави тя.
Традиционните феминисти се притесняват най-много от присъединяване на лица, родени с мъжки пол, които се самоопределят като дами, в женски спортни дисциплини, както и от излежаване на възможни присъди в женски затвори.
След несполучливи опити за частични промени в по този начин оферти от " Подемос " проектозакон, по-рано от партията на Педро Санчес въпреки всичко обявиха, че ще го поддържат при гласуването.
Известната активистка на ЛГБТ+ общността и първата трансджендър жена в един от испанските районни парламенти Карла Антонели подлага на критика остро социалистите за опитите им да нанесат ремонти в оферти текст.
Консервативният в. " Мундо " назова законопроекта " най-голямата законотворческа загуба на социалистическата партия от " Подемос ", до момента в който лявоцентристкият " Паис " акцентира, че това е " един от текстовете, провокирали най-голямото напрежение в ръководещата коалиция до момента ".
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
 
 
 
22 Дек 20224122 Дек 202218822 Дек 202217922 Дек 2022511622 Дек 2022165022 Дек 2022493КоментариНа остаряла коза яре22 Дек 2022 17:47ч.
Педерастия,извращения с природата. Но всичко тъпкано се връща.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Бай Тръмп22 Дек 2022 19:03ч.
Всичко което се случва в рамките на някогашната Римска империя подсигурява нейната орис. Няма кой да чете история и да си вади поуките.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати koko22 Дек 2022 17:48ч.
Боже на къде отива този свят
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Пако22 Дек 2022 17:53ч.
При Франко мъжете бяха мъже. Жените-жени. Мъжете работеха и устояха фамилии с по няколко деца. Жените бяха майки вкъщи и отглеждаха децата. Франко даваше детски и обществени. На многодетните фамилии Франко подарядаваше безвъзмездни жилища. “Диктаторът ” откри Испания за света, сътвори стопанската система и туризма! Франко сътвори положително обучение, в учебно заведение испанчетата изучаваха славната си история и ги възпитаваха като патриоти…Единственият недостатък на Франциско беше че не понасяше леви, социалисти, комунисти, прогресисти, и други сходни. В по-ранните си години интензивно ги унищожаваше… Времето демонстрира че наподобява е имал право
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР