Испанските депутати приеха големи промени в законите за хуманно отношение

...
Испанските депутати приеха големи промени в законите за хуманно отношение
Коментари Харесай

Кучетата в Испания няма да може да бъдат оставяни сами за повече от 24 часа

Испанските депутати одобриха огромни промени в законите за хуманно отношение към животните в Испания. Чрез тези промени те предоставиха на домашните любимци по-силна правна отбрана против занемаряване, занемаряване или малтретиране, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според новия закон за " отбраната на правата и хуманното отношение към животните ", който Конгресът на депутатите одобри в четвъртък, хората, упрекнати в тормоз на животни, ще получават по-строги санкции, а в закона животните са вписани като " съзнателни същества ".

Законът цели да отбрани 26 милиона домашни любимци, регистрирани в Испания, измежду които най-много кучетата и котките.

Реформите за отношението към животните, прокарани от лявото съдружно държавно управление на Испания, породиха разгорещени диспути в страната.

Според закона кучетата няма да може да бъдат оставяни сами за повече от 24 часа, а котките за повече от три дни.

Любимците би трябвало да се отглеждат в условия, подобаващи за съответния тип животно, да са предпазени от мраз и горещина, и да получават лекуване от ветеринар, когато е належащо.

Също по този начин Испания ще изисква от притежателите на домашни любимци да подписват застраховка " Отговорност " за своите животни. Лошото отношение към животните ще бъде наказвано с санкции до 200 хиляди евро или даже със затвор. Ако домашният любим е измъчван от притежателя си, животното ще му бъде отнето и ще бъде обещано в подслон за животни.

Домашните любимци може да бъдат умъртвявани единствено в случай че се окаже, че са рискови за публичното здраве или в случай че това е по съвет на ветеринар.

Законът не се отнася за селскостопанските животни.
, които от време на време стават жертва на грубо отношение, са освободени от използването на новите разпореждания, откакто имаше от страна на ловните асоциации. Изключения са направени и за полицейските кучета, кучетата водачи и овчарските кучета. Законът не разрешава присъединяване на животни в бойни събития, като да вземем за пример боевете сред кучета или петли, само че не визира боевете сред бикове.

Парламентът на Испания отхвърли препоръчаните ограничавания за бездомните хора да отглеждат кучета, откакто депутатите взеха решение, че компанията на домашните любимци за уязвимите бездомни хора е по-важна от опасенията за корист с тези животни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР