Испански учени изследваха музикалните предпочитания на нероденото още бебе. Оказа

...
Испански учени изследваха музикалните предпочитания на нероденото още бебе. Оказа
Коментари Харесай

Бебето в утробата обича класическа музика

Испански учени изследваха музикалните желания на нероденото още бебе. Оказа се, че то има свои желания и музикален усет.
Най-добре реагира на класическата музика на Моцарт, Бах и Бетовен. Докато Шакира и Адел не са измежду любимците. Това сочат резултатите от изследване на института „ Меркес “.

Испанските лекари наблюдавали музикалните желания на бебета през 18-38 гестационна седмица.
Те ревизирали реакциите на повече от 300 бебета към 15 музикални осъществявания в най-различни стилове.
В утробата на майка си те най-добре реагирали на класическа музика: на Моцарт, Бах и Бетовен. А измежду най-нежеланите били Шакира, Адел и Bee Gees.
В отрицателния лист се оказала също по този начин и етно музиката.

„ В този стадий на бременността придвижванията на бебето нормално се предизвикат от някакъв тласък. Именно музиката е този тласък “, твърди доктор Маирс Лопес-Тейхон.

Музиката оказва неврологична стимулация, като засилва зони от мозъка на бебето в утробата, които са свързани с езика и с връзката.

„ Първият език и бил по-скоро музикален, не устен. И до ден сегашен е по този начин. Без да си даваме сметка, ние покачваме глас, тъй като знаем, че по този начин новороденото по-добре ще схване информацията. И ще разбере, че желаеме да поддържаме връзка с него “, изяснява той.

Проучванията на екипа не престават. Учените желаят да изяснят по какъв начин тъкмо бебето в утробата реагира на другите жанрове музика и ритми и за какво.

Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР