Испански съд разпореди колумбийската музикална суперзвезда Шакира да бъде изправена

...
Испански съд разпореди колумбийската музикална суперзвезда Шакира да бъде изправена
Коментари Харесай

Шакира се изправя на съд за 14,5 млн. евро данъчни измами

Испански съд разпореди колумбийската музикална суперзвезда Шакира да бъде изправена пред съда по обвиняване в машинация, изразяваща се в неплащане на налози в размер на 14 млн. евро, излиза наяве от документи, показани през днешния ден.

Прокурорите в Барселона обявиха през юли, че ще изискат присъда от над 8 години затвор за певицата и санкция от близо 24 млн. евро, откакто тя отхвърли съглашение за признание на виновност по обвиняванията в укриване на налози.

На 19 септември съдът в Барселона постанови певицата да бъде изправена пред съда за шест хипотетични данъчни закононарушения, съгласно правосъдно решение, оповестено през днешния ден.

Шакира неведнъж е отричала каквито и да било нарушавания и твърди, че не дължи нищо на испанската данъчна работа.

" Убедена съм, че има задоволително доказателства в поддръжка на делото си и че правораздаването ще спечелва в моя изгода ", съобщи тя в изявление, оповестено в списание " Elle " предходната седмица.

" Жерар и аз се срещахме, аз бях на международно турне. Прекарах повече от 240 дни отвън Испания, тъй че няма по какъв начин да давам отговор на изискванията за престояване. Испанските данъчни управляващи видяха, че се срещам с испански жител, и започнаха да злословят. Ясно е, че те желаят тези пари без значение от всичко ", прибавя тя.

Делото е концентрирано върху това къде е живяла Шакира през интервала 2012-2014 година Адвокатите на Шакира обявиха, че до 2014 година тя е печелила по-голямата част от парите си от интернационалните турнета, преместила се е в Испания на цялостен работен ден едвам през 2015 година и е изпълнила всичките си данъчни отговорности. Певицата твърди, че е платила 17,2 млн. евро на испанските данъчни управляващи и няма неизплатени задължения. Тя съобщи, че испанските прокурори се пробват да изискат парите, които е спечелила по време на интернационалните си турнета и от присъединяване си в шоуто " The Voice ". Тя е била арбитър в шоуто в Съединените щати, когато по думите ѝ към момента не е обитавала в Испания.

През май съдът в Барселона отхвърли жалбата на певицата за отдръпване на обвиняванията.

Шакира съобщи пред " Elle ", че комбинацията от идното дело за данъчни измами, раздялата с Пике и борбата за настойничество над децата им и заболяването на татко ѝ са били " евентуално един от най-трудните, най-мрачните часове в живота ѝ ".

Певицата беше посочена в едно от най-големите до момента приключвания на финансови документи през октомври 2021 година, известно като " Документите Пандора ", измежду обществените персони, свързани с офшорни активи.

Със своята комбинация от латиноамерикански и арабски ритми и рок въздействие, трикратната носителка на " Грами " Шакира направи огромни международни шлагери с песни като " Hips don`t Lie ", " Whenever, Wherever " и " Waka Waka " - формалната ария на Световното състезание по футбол през 2010 година

През последните години Испания предприе строги ограничения против футболни звезди като Лионел Меси и Кристиано Роналдо, които не са платили всички дължими налози. И двамата играчи бяха приети за отговорни в укриване на налози и получиха присъди затвор, които бяха анулирани като за извършители на закона за първи път.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР