Испански ориз с тиквички на фурна - вкусен, пъстър и

...
Испански ориз с тиквички на фурна - вкусен, пъстър и
Коментари Харесай

Испански ориз с тиквички на фурна

Испански ориз с тиквички на фурна - апетитен, цветен и благоуханен.

Необходими Продукти

● краве масло - 2 супени лъжици
● чушки - 2 бр. алена, на дребни кубчета
● тиквички - 2, дребни на кубчета
● сладостен лук - 1 дребна глава, нарязан
● чесън - 3 скилидки, смлени
● зехтин - 2 супени лъжици
● дългозърнест бял ориз - 1 1/2 ч.ч.
● пилешки бульон - 2 ч.ч.
● домати - 1 или 2 бр.

Начин на подготвяне

Испански ориз с тиквички на фурна - апетитен, цветен и благоуханен.

Разтопете маслото в огромен тиган на междинен огън. Нарежете лука и чушките си на ситно, тъй че да се сготвят бързо и да допълват, а не да препълват ориза.

Добавете чушките и лука и гответе до леко омекване; прибавете нарязаните тиквички и гответе към 4-5 минути, като разбърквате няколко пъти. Намалете топлината до приблизително ниска и прибавете чесън, гответе за към една минута; като бъркате непрестанно, с цел да не загори чесънът. Извадете зеленчуците в паница.

В същия тиган загрейте олио на междинен огън. Добавете ориза и гответе единствено до момента в който стартира да покафенява. Не пропускайте стъпката на покафеняването (леко покафеняването) на ориза. Това е значим миг за задачите на текстурата и усета. Разбъркайте с пилешки бульон и домати (смлени).

Изсипете сместа в тавичка. Оставете сместа във фурната за 30 минути на 180 градуса да се сготви изцяло. Насладете се на ориза на фурна!

Съвет: в случай че обичате, повече домати, сложете 400 грама, по този начин ще имате истинска испанска паеля. Можете да приготвите испанската рецепта единствено с пиперки, зелени и червени и домати.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР