Испански групи всеки ден пристигат в Стримон Гардън – петзвездното

...
Испански групи всеки ден пристигат в Стримон Гардън – петзвездното
Коментари Харесай

Испанците са новият хит сред туристите по морето и в спацентровете

Испански групи всеки ден идват в Стримон Гардън – петзвездното спа украшение в сърцето на Кюстендил. Иберийци отдъхват и в най-луксозния хотел на родното Черноморие – Роял Касъл на Елените.

Те бяха измежду първите посетители този сезон на току – що отличения със наследник байрак съвършено поддържан плаж на ваканционния клуб, където морето е толкоз транспарантно, че елементарно се изброяват плуващите в него дребни рибки.

Това е 13-ата ни линия с сходно еко отличие. Испанците са новият шлагер измежду националностите туристи в България. Те се интересуват от спа и културни атракции, представители са на междинната класа и обичат обиколните турове.

Освен обичайните евреи, които играят в казина, в Кюстендил, където игралната зала е една, дребна и непосетена от израелците, толкоз доста им угаждат с балнео процедури в Медикал спа на Стримон, че над 60 фамилии към този момент са си купили парцели в селата към най-зеления регионален град.
Иначе в хотела, както описват от личния състав на спа-то, до момента в който се вършим на секрети клиенти на процедурите, евреите остават по 2-3 седмици да се топят в термалния басейн с минерална вода и температура 45 градуса и не им се потегля назад.

Още по-сензационното наличие в Кюстендил са тайванците. Островът е незачитан от нас за страна, а за част от Китай, само че обиколните турове през Балканите водят стотици и към този момент хиляди посетители от шепата азиатска земя тук, на другия завършек на света.

По данни на Министерството на туризма огромен растеж тази година имаме и на американския пазар, след извършена там нарочна акция. По морето обаче надалеч по-голям е броят на представителите на другата велика мощ – Русия, които идват чак от Петербург и Москва като самостоятелни туристи с мощните си джипове БМВ и Мерцедес. Плащат огромни пари, а не на ниска цена олинклузив в най-луксозните хотели. Същото вършат, още веднъж с персонален превоз, и побратимите им от някогашния Съюз на съветските социалистически републики от Беларус и Украйна.

Този сезон към този момент се усеща и огромното наличие на фрагменти от българската диаспора в последната от страните, както и от Молдова. Дори на рецепцията на най-елитния хотел по Черноморието Роял Касъл има руси хубавици, по чийто лек акцент, който проличава, когато приказват на родния ни език, се позанава, че идват от Бесарабия.

Повечето от младежите от този край работят в заведенията за хранене, както се убеждаваме и в новия комплекс Хасиенда на Царския плаж край Созопол. Явно заявената от Патриотите и оттова – на цялото държавно управление Борисов 3, политика за запълване на свободните места за фрагменти в туризма, които сами не можем да покрием, дава резултати с обезпечаването на реализация за сънародниците ни от чужбина.

Подробностите – от местата на събитията – на идващите страници в броя

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР