Испански астрономи от Университета в Овиедо откриха две нови планетни

...
Испански астрономи от Университета в Овиедо откриха две нови планетни
Коментари Харесай

Астрономи откриха 3 планети подобни на Земята

Испански астрономи от Университета в Овиедо откриха две нови планетни системи и три сходни на Земята планети, заяви БГНЕС.
Първата система се намира на почти 160 светлинни години от Земята. Тя съдържа минимум три каменисти планети, чийто радиус е почти еднакъв на земния, а масата съставлява 1.4, 0.9 и 1.3 от земната. Небесните тела се въртят към алено джудже на интервал от надлежно 5.2, 7.8 и 10.1 дни. Температурата на звездите доближава 3450 келвина, което е 1,5 пъти по-малко, в сравнение с Слънцето.
Във втората система основната звезда е алено джудже с температура 3800 келвина. Около нея се въртят две супернови, превъзхождащи Земята по мярка два пъти, а по маса – пет пъти. Те вършат едно завъртане към своето величие надлежно за 6 и 20 дни.
В бъдеще откривателите се надяват да проучат атмосферата на планетите, а също по този начин да дефинират техния състав. Астрономите допускат, че планетите са прекомерно горещи и затова на тях няма живот.
Най-богата на земеподобни планети се счита системата TRAPPIST-1, която се намира на 39,5 светлини години от Слънцето в съзвездието Водолей. Там едновременно са открити 7 такива планети, три от тях се намират в по този начин наречената " обитаема зона ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР