Испанската одитна служба ще поиска повече от 1,9 милиона евро

...
Испанската одитна служба ще поиска повече от 1,9 милиона евро
Коментари Харесай

Испанската одитна служба иска над 1,9 млн. евро от Пучдемон

Испанската одитна работа ще изиска повече от 1,9 милиона евро от някогашния началник на държавното управление на Каталуния Карлес Пучдемон за разпространение на сепаратистки хрумвания в чужбина, оповестява вестник El Pais. 

Отделът е пресметнал каква част от бюджета е изразходван неуместно за разпространение на концепциите на поддръжниците на независимостта на автономията в чужбина и търсене на интернационална поддръжка. Сметната палата ще изиска и към 1,9 милиона евро от някогашния зам.-ръководител на държавното управление на Каталуния Ориол Жункерас, който беше наказан за референдума за самостоятелност през 2017 година и опрощение с решението на испанския кабинет на министрите. 

В листата на някогашните служители и чиновници на каталунската администрация, от които Сметната палата ще желае обезщетение, са 39 души. Като цяло департаментът ще изиска връщането на 5,4 милиона евро, които районните управляващи са похарчили за разпространение на техния план за сецесия от Испания от 2011 до 2017 година, предава изданието, представено от Агенция " Фокус ". 

Понастоящем Пучдемон е в Белгия. Той избяга от испанското правораздаване малко след организирането на противозаконния референдум за самостоятелност през 2017 година Властите на Пиренейското кралство желаят екстрадицията му. 

Жункерас беше наказан през 2019 година на 13 години затвор, откакто бе приет за отговорен за подбудителство на протест по делото за плебисцита. На 22 юни испанското държавно управление реши да помилва Хункерас и други наказани в този развой. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР