Испанската група за строителство и услуги Ferrovial обяви приключването на

...
Испанската група за строителство и услуги Ferrovial обяви приключването на
Коментари Харесай

Ferrovial продаде дъщерното си дружество Broadspectrum

Испанската група за строителство и услуги Ferrovial разгласи приключването на продажбата на дъщерното си сдружение Broadspectrum за сума от 465 милиона $ (около 291 милиона евро), осведоми Ройтерс.

„ Тази цифра включва интегрираните корекции в контракта за продажба, които са постоянно срещани при този вид интервенции и не включва цената на присъединяване на Ferrovial group (50% от акционерния капитал) в взаимно дружество с локален сътрудник във връзка с който има оферта за покупка от Ventia Services Group Pty Limited в размер на 20 милиона $ (12 милиона евро) “, се споделя в изказване на компанията до Националната комисия за пазара на скъпи бумаги.

Ferrovial прибавя, че продажбата на бизнеса с услуги в Австралия и Нова Зеландия ще има позитивно парично влияние от 214 милиона евро, само че на счетоводно равнище ще генерира загуба от 75 милиона евро. През декември компанията уточни, че продажбата ще има негативно влияние върху резултатите от 270 милиона евро. 

В деня на затваряне Broadspectrum има чиста парична позиция от почти 77 милиона евро. Увеличението на чистия паричен поток на Ferrovial от тази транзакция ще бъде 214 милиона евро. 

Това е първата продажба, която Ferrovial подхваща в границите на процеса на продажба на подразделението „ Услуги “, стартирало преди година, като част от смяната в своята тактика за фокусиране върху строителството и ръководството на инфраструктурата. Компанията Ferrovial реши да предприеме продажбата на бизнеса на части, според от пазарите, на които оперира, основно в Обединеното кралство и Испания, в допълнение към Съединени американски щати и Чили, както и този в Австрия и Нова Зеландия, които към този момент се продават. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР