Испанската фирма с луксозния бутик на Борислава Йовчева в Барселона

...
Испанската фирма с луксозния бутик на Борислава Йовчева в Барселона
Коментари Харесай

Бутикът на “Мис Бикини” в Барселона стигна до експерт на ГЕРБ и астролог на Борисов

Испанската компания с първокласния бутик на Борислава Йовчева в Барселона е купена през март от Росица Велкова – някогашен специалист на ГЕРБ, забъркана в абсурда “Хохегер”. Веднага по-късно тя продава скандалния актив на брачната половинка на Светослав Спасов, който е някогашен консултант на премиера Бойко Борисов, посланик във Виена и се слави като персонален астролог на Борисов. Спасов обаче твърди, че двамата със брачната половинка си са се разделили месеци преди договорката и даже не знае за нея.

Фирмата Ema BGS S.L. държеше първокласния бутик Ermanno Scervino в Барселона, чийто шеф беше някогашната “Мис Бикини” Борислава Йовчева. Магазинът беше експресно опразнен откакто на 20 февруари El Periodico огласи следствие на каталунската полиция за пране на пари, в което е забъркано и името на българския министър председател.

Разследващите са се интересували и от Ema BGS, поради съмнителния генезис на нейния капитал и оборотни средства. Според тях сумата вложена в Ema BGS S.L., доближава 2,3 милиона евро. Бившата манекенка Борислава Йовчева не попада като админ на компанията, само че е упражнявала “функции на ръководство и контрол” в магазина – настояват испанските проверяващи.

Веднага след обявата на El Periodico бутикът на “Шервиньо” беше опразнен от стоката и затвори, а три седмици по-късно Ema BGS е станала благосъстоятелност на българска компания демонстрират документи от испанския Търговски указател.

Трансферът на собствеността и назначението на нов шеф на Ema BGS са се случили в четвъртък 12 март 2020 година. Капиталът на компанията от 1 753 010 евро не е изменен, само че е добит от българската компания “ВиБиДжи Енерджи”, която най-малко до този ден е благосъстоятелност на Росица Велкова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР