Испанската армия постави войниците на най-известното си поделение под диета

...
Испанската армия постави войниците на най-известното си поделение под диета
Коментари Харесай

Поставят на диета войниците от елитния испански легион, били затлъстели

Испанската войска сложи бойците на най-известното си отделение под диета заради страхове, че част от тях затлъстяват, написа The Guardian.

Членовете на „ Ла Лехион " - елитно пехотно отделение, образувано преди съвсем век и носещо прякора „ Годениците на гибелта ", са познати със своята резистентност, отличаващи ги пастелни униформи и с бързите си маршове. Въпреки това се появяват терзания за ширината на коланите и нивата на подготовка на бойците в него, което кара армията да работи по въпроса.

„ Ла Лехион " е в състояние, което изисква серия от ограничения, с цел да понижи тежестта на персоналния състав ", написа във вътрешна заповед.

В документа се отбелязва неналичието тук-там за подготовка, както и високата междинна възраст на бойците, като допринасящи фактори за ситуацията. Повече от 3000 „ легионери " са минали през прегледи и се оказва, че 6% от тях са затлъстели. Предписана им е диета и извършения благодарение на която да отслабнат с сред 500 грама и кг за седмица.

Въпреки, че „ Ла Легион " признава, че без нужното деяние „ е жертван на загуба на авторитет като бойна единица ", той позволява и че наднорменото тегло „ се дължи на културни, патологични и даже психични фактори, за които би трябвало да се замисли ".

„ Годениците на гибелта " са образувани по сходство на Френския задграничен легион.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР