Испания ще похарчи 3 млрд. евро за поредица от нови

...
Испания ще похарчи 3 млрд. евро за поредица от нови
Коментари Харесай

Преди зимата Испания с подкрепа за 40% от домакинствата

Испания ще похарчи 3 милиарда евро за поредност от нови ограничения, ориентирани към понижаване на финансовото напрежение върху семействата вследствие на високите енергийни цени, разгласи министър председателят Педро Санчес. Правителството, което е съсредоточило ресурсите си най-вече върху поддръжката за хората, а не за бизнеса, уточни, че ограниченията ще оказват помощ на 40% от испанските семейства, съобщи БНР, базирайки се на " Файненшъл таймс ".

Мерките включват нова отстъпка в сметките за електрическа енергия на работещите с ниски приходи и ограничавания за повишение на енергийните цени за 1,7 милиона испанци, живеещи в здания с централно следено отопление.

Включените суми са много дребни спрямо пакета от помощи за семействата и бизнеса в Германия на стойност до 200 милиарда евро, който управляващите в Берлин показаха по-рано този месец - ход, който провокира неодобрение измежду други членове на Европейския съюз.

В Испания 1,5 милиона семейства с ниски приходи ще получат краткотрайна отстъпка от 40% от сметките си за електрическа енергия, показаха от държавното управление, до момента в който междинната дотация, налична за така наречен " уязвими " семейства, ще се удвои до 375 евро.

За бизнеса Педро Санчес разгласи поддръжка в три от най-слабо обитаемоте райони на Испания - Сория, Теруел и Куенка - където държавното управление ще понижи вноските за заплати на работодателите за обществени помощи и други.

Мерките би трябвало да бъдат утвърдени от испанския кабинет идващия вторник.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР