Испания ще бъде в режим на извънредно положение през следващите

...
Испания ще бъде в режим на извънредно положение през следващите
Коментари Харесай

Испания ще обяви извънредно положение заради коронавируса

Испания ще бъде в режим на изключително състояние през идващите 15 дни, с цел да противодейства по-добре на разпространението на ковид, разгласи през днешния ден испанският министър председател Педро Санчес, съобщи Ройтерс.

Извънредното състояние, решение за което ще бъде взето публично на следващия ден на съвещание на кабинета, ще даде на държавното управление право да постанова необятен кръг от ограничения, включително краткотрайно да реквизира заводи и други здания като се изключи частните жилища.

Премиерът даде обещание, че държавното управление "ще отбрани всички жители и ще подсигурява подобаващите условия на живот, с цел да се забави пандемията при допустимо минимум неудобства ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Нови ограничения в Испания и Франция в битката с епидемията от ковид

Санчес означи, че "героизъм ще бъде да си миете ръцете и да си стоите вкъщи ", само че не уточни какви съответно ще бъдат ограниченията, които ще вземе държавното управление.

Понастоящем в Испания са затворени всички учебни заведения, както и доста киносалони, театри и спортни обекти. От през днешния ден в Каталуния е в действие предписание за затваряне на залите за фитнес, нощните клубове и комерсиалните центрове като се изключи магазините за храни и артикули от първа нужда. Според осведомителната организация ЕФЕ от на следващия ден в Мадрид ще бъдат затворени заведенията за хранене, питейните заведения и магазините. Ще продължат да работят супермаркетите и аптеките.

Испания изолира четири града поради ковид, политици и министри са с позитивни проби

Испания е втората след Италия европейска страна по брой на инфектирани с ковид. По последни данни в Испания към този момент има 4209 случая на болестта, като единствено от четвъртък насам са регистрирани към хиляда. Починалите в страната от респираторното заболяване, породено от вируса, са към 120.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР