Испания премахва задължителното използване на маски в закрити пространства от

...
Испания премахва задължителното използване на маски в закрити пространства от
Коментари Харесай

Испания разхлабва напълно мерките

Испания отстранява наложителното потребление на маски в закрити пространства от 20 април. Решението бе взета на Междутериториалния съвет по опазване на здравето, на който взаимно заседават централното държавно управление и самостоятелните райони.

Това е последната стъпка от цялостното унищожаване на рестриктивните мерки, въведени по време на пандемията. Според министъра на опазването на здравето Каролина Дариас тя е допустима с помощта на високия % имунизирани - над 90 на 100 от популацията на страната има цялостна имунизация, а близо 55 % са с бустерна доза. Въпреки това самостоятелните райони са поискали носенето на маска да отпадне след Великденските празници, с цел да се понижи броят на вероятните инфекции при скупчване на доста хора на закрито.

След това тя ще остане наложителна единствено в лечебните заведения, градския превоз и обществените домове. В учебните заведения отпада, само че остава рекомендацията да се носи от хора със признаци или рискови. По предпочитание може да се носи и на работното място в случай че няма добра вентилация. Препоръчва се носенето на маска и на спектакъл, концерти на закрито или спортни мероприятия, както и тук-там, където има доста хора, които не могат да съблюдават отдалеченост между тях. Здравните управляващи прецизират, че макар, че пандемията отминава, кумулативната периодичност към момента е висока- 426 случая на 100 000 поданици, заради което бременни и хора над 60 години е най-добре да продължат да носят защитна маска.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР