Испания е на последните 16 места на Световната купа за жени, а Замбия отпада

...
Испания подчерта, че е фаворит преди турнира, като стана един
Коментари Харесай

Испания подчерта, че е фаворит преди турнира, като стана един от първите отбори, които се класираха за елиминациите на Световната купа за жени с победа с 5:0 над Замбия във втората среща от група C.

Тереса Абелейра откри резултата в сряда, а Дженифър Ермосо и Алба Редондо вкараха по два пъти, за да осигурят на Испания втората победа, която осигури и на Япония класиране за последното 16-о място, след като по-рано през деня победи Коста Рика с 2:0.

Замбия, чието нападение водеше оживената Барбра Банда, имаше зад гърба си по-голямата част от почти 21 000 зрители, но трудно създаваше шансове.

Абелейра успокои нервите на откриването с най-бързия гол на турнира, когато в деветата минута пое топката след сложно подаване и стреля от далечно разстояние, което се заби в горния ъгъл.

Четири минути по-късно Ермосо отбеляза 100-ното си участие за Испания с лесен удар с глава на далечната греда, след като Замбия не успя да защити центриране на Алексия Путелас.

Испания продължи да доминира и след почивката, въпреки че вратарят на Замбия Юнис Сакала направи няколко спасявания. Но тя остана безпомощна, когато Редондо бе изведен на голова позиция и нападателят заобиколи 21-годишната вратарка, за да направи резултата 3:0.

Хермозо вкара втория си гол - и 50-ия за Испания - след като се нахвърли върху отскочила от гредата топка и се разписа - гол, присъден след известно объркване при първоначалното съобщение на съдията, че голът е отсъден заради засада.

В края на мача Редондо преодоля капана за засада и вкара петия гол за Испания, който също беше отсъден след преглед по системата VAR, когато асистент-съдията сигнализира за засада.

И двете страни - Испания и Япония - имат по шест точки и ще играят в понеделник за първото място в групата.

През победата на Испания обаче те вече имат по-добра голова разлика и така се нуждаят само от равенство, за да завършат на първо място, когато страните се сблъскат в Уелингтън.

Замбия вече е обречена на отпадане в първия кръг при дебютното си участие на Световното първенство след второто поредно поражение с 5:0.

Източник: "Екипът на Испания Al Jazeera и новинарски агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР