Исмаил Ссенанджи от Евър-Варна спечели националния шампионат по маратон в

...
Исмаил Ссенанджи от Евър-Варна спечели националния шампионат по маратон в
Коментари Харесай

Маринела Нинева стана балканска шампионка в маратона, Исмаил Ссенанджи спечели националния шампионат

Исмаил Ссенанджи от " Евър " -Варна завоюва националния шампионат по маратон в Кюстендил с време от 2:26:37 часа. Втори се класира Мирослав Спасов от Семеен кодекс " Атлет " - Мездра с 2:27:49 часа. Трети е ветеранът Шабан Мустафа от ОСКЛА " Шампион ", който финишира за 2:30:46 часа.

При дамите първа стана Маринела Нинева от " Локомотив-Дряново " с време от 2:47:29 часа. Втора се класира Надежда Ангелова от Семеен кодекс " Младост 2012 " Благоевград с 3:03:31 часа. Трета е Елена Димитрова - " Локомотив-Дряново " и време от 3:06:28 часа.

Маратонът в Кюстендил бе и Балкански шампионат в тази дисциплинираност. При мъжете първенец стана Онур Арас от Турция с резултат от 2:26:06 часа. Резултатът на Арас му бе задоволителен и за победа в самия маратон. Мирослав Спасов от Семеен кодекс " Атлет " Мездра е втори, а трети е различен представител на Турция - Ахмед Алканоглу с достижение от 2:27:51 часа.

При дамите на първо и второ място в Балканския шампионат се класираха Маринева Нинева и Надежда Ангелова.

Стотици се включиха в третото издание на маратона и полумаратона в Кюстендил през днешния ден. Стартът беше даден кмета на община Кюстендил Петър Паунов, който се включи и в всеобщото тичане с отдалеченост 2 километра.

Третото издание на конкуренцията включва тичане по класическата отдалеченост от 42,195 километра, полумаратон на 21 километра и 2 километра за фенове.

Маршрутът на маратона стартира от Кюстендил и минава през селата Слокощица, Граница, Берсин, Нов чифлик, Гирчевци, Жабокрът и Ябълково след което се връща в Кюстендил. Наградният фонд за другите категории в маратона и полумаратона е 20 000 лв..
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР