Исламабад, Пакистан – Пакистанските законодатели са готови да изберат Шехбаз

...
Исламабад, Пакистан – Пакистанските законодатели са готови да изберат Шехбаз
Коментари Харесай

Шехбаз Шариф ще стане нов премиер на Пакистан след противоречиви избори

Исламабад, Пакистан – Пакистанските законодатели са подготвени да изберат Шехбаз Шариф за министър-председател на страната след спорни избори предишния месец.

Южноазиатската страна гласоподава на 8 февруари на избори, помрачени от изказвания за огромни фалшификации и забавени резултати. В неделя Националното заседание, както се назовава долната камара на Народното събрание, се събира, с цел да избере министър председател.

72-годишният Шариф беше министър-председател до август предходната година, когато Националното заседание беше необуздано, с цел да освободи място за служебно държавно управление, натоварено с провеждането на националните избори. Той е по-малкият брат на трикратния министър-председател Наваз Шариф, който основа партията Пакистанска мюсюлманска лига-Наваз (PMLN), която е в съюз с Пакистанската национална партия (PPP), с цел да сформира държавното управление.

Очаква се Шехбаз да надделее над противника си Омар Аюб Хан, подсилен от Сунитския съвет на Иттехад (SIC), политическата група на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР