Искри прехвърчаха между водещи представители на партиите в управляващата коалиция

...
Искри прехвърчаха между водещи представители на партиите в управляващата коалиция
Коментари Харесай

В Германия прехвърчаха искри между водещи фигури в коалицията

Искри прехвърчаха сред водещи представители на партиите в ръководещата коалиция в Германия, заяви " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица здравният министър Йенс Шпан съобщи в изявление за локален вестник, че в някои работен квартали на градовете Хесен, Дуисбург и Берлин " се основава усещане, че страната към този момент не е склонна или не е способна да ползва закона ".

Лидерът на парламентарната група на социалдемократите Андреа Налес реагира остро на изявлението на консерватора. Тя съобщи, че Шпан би трябвало " да си гледа личната работа ", вместо да " злослови по адрес на обстановката във вътрешните работи и да се прави на многознайник " пред медиите.

" Служителите, които единствено приказват и не си правят работата, нервират сътрудниците си и в действителния живот си имат проблеми с началника ", добави тя.

Вътрешният министър Хорст Зеехофер застана на страната на Шпан и съобщи пред в. " Билд ", че повдигнатият от него въпрос за използването на закона " е добър за нашата страна ".

Задочната замяна на реплики демонстрира какъв брой ще бъде мъчно за Меркел да сплоти колектива в новата огромна коалиция, означи " Ройтерс ". Във вторник канцлерът ще събере министрите си на двудневна среща в двореца " Мезеберг " в опит да построи екипен дух.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР