Искрено вълнение беляза матинето вчера на камерен ансамбъл Симфониета, посветено

...
Искрено вълнение беляза матинето вчера на камерен ансамбъл Симфониета, посветено
Коментари Харесай

Песенен подарък от хор Васил Арнаудов получи за 75-ия си юбилей Маестро Милко Коларов

 Искрено неспокойствие беляза матинето през вчерашния ден на камерен отбор " Симфониета ", отдадено на 75-годишнината на основателя на групировката - огромния български композитор проф. Милко Коларов. Юбилярят, който е почетен жител на Варна, получи приветствен адрес от кмета на Общината, връчен от зам.-кмета Коста Базитов, заяви Нина Локмаджиева.

В адреса се акцентират неговата отдаденост на музиката в нейната философската съсредоточеност и дълбоките пластове на човешката психика, в които навлиза композиторът в своите креативен търсения. “Варна цени високо това, че по-голяма част от професионалния Ви път е обвързвана с нашия град, с Международния музикален фестивал " Варненско лято “, с камерен отбор " Симфониета “, с отстояването на високи креативен критерии в музикалния живот на града и страната " - се споделя в адреса, който приключва с пожелания за здраве и сила за творчество.

Маестро Коларов благодари и поведе ансамбъла в един въодушевяващ концерт. Под неговата палка прозвуча Дивертименто от Панчо Владигеров, а за пръв път и новото Концертино на Маестрото за баскларинет и камерен отбор със солист Мартин Чуров - баскларинет.

Красива изненада сервираха на своя другар, който е създавал редица песни за тях, хористите от Софийски камерен хор " Васил Арнаудов " с диригент проф. Теодора Павлович. Те дойдоха във Варна особено за празника на проф. Коларов и му направиха подарък от осъществявания на негови произведения. Жестът трогна Маестрото и извърши с страст залата на Градската художествена изложба, където бяха пристигнали доста фенове на композитора. Цветя и поздравления последваха празничния концерт.

Днес, 11 октомври, от 19:00 в Концертното студио на Радио Варна е креативната среща с проф. Коларов. На нея ще бъде показан новият му алманах " Хорови и солови песни ". Публиката ще има удоволствието да чуе и записа на " Концерт за цигулка и оркестър " от Милко Коларов в осъществяване на Люцернския симфоничен оркестър с диригент Джон Акселрод.

Входът на срещата е свободен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР