Искрен Веселинов най-вероятен нов еко министър след оставката на Нено

...
Искрен Веселинов най-вероятен нов еко министър след оставката на Нено
Коментари Харесай

Искрен Веселинов или Николай Кънчев нови екоминистри?

Искрен Веселинов най-вероятен нов еко министър след оставката на Нено Димов, пратена на Борисов по секретарка, написа вестник 24 часа. Вътрешна македонска революционна организация предлага като втори претендент и зам.-министъра на екологията Николай Кънчев, той обаче има проблеми около следствието за вноса на боклуци. Не един, а двама претенденти за овакантеното от Нено Димов кресло на министър на околната среда и водите ще предложи водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов на премиера  Бойко Борисов, твърди вестникът. Коалиционен съвет във вторник ще дефинира кой заема мястото в държавното управление - зам.-шефът на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов или зам.-министърът на екологията Николай Кънчев. Планирано е рокадата да бъде гласувана още в сряда от Народното събрание - на първия му пленарен ден след Нова година.
По обед, до момента в който към момента бе в ареста на 3-о РПУ в София, Нено Димов прати основната секретарка на екоминистерството да даде на Борисов оставката му.
Той е бързал толкоз, тъй като, в случай че не е министър, може да се желае освобождението му от ареста, защото няма по какъв начин да въздейства на следствието, допускат адвокати.
И двамата, които Каракачанов ще предложи на премиера - сегашния зам.-министър на Министерство на околната среда и водите Николай Кънчев и зам.-шефа на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов, се считат за негови довереници в партията.
Фаворит за поста е Веселинов, сподели инспекция на “24 часа ”.
Той е строителен инженер по специалност, има и юридическо обучение, а сега като народен представител е началник на комисията по районна политика. Оглавява парламентарната група на патриотите.
Другият претендент Николай Кънчев, въпреки и сегашен зам.-министър на околната среда и водите, в никакъв случай преди не се е занимавал с това. По обучение е историк и е работил като публицист. Бил е учредителен секретар и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация.
В министерството Кънчев дава отговор за ръководството на отпадъците. Именно това може да се окаже спънка да стане титуляр - прокуратурата и Министерство на вътрешните работи не престават следствието си за вноса на отпадъци от Италия, свързвано с калабрийската мафия Ндрангета. Така имало риск, в случай че се избра Кънчев, малко след избирането му да би трябвало отново да се търси нов министър, още веднъж поради проблеми с правораздаването, притесняват се в ГЕРБ.
По следствието на вноса на боклуци към този момент бяха осъществени инспекции в 8 обитаеми места в страната. А в първичната информация за ареста на Нено Димов бе оповестено, че с изключение на за рецесията с водата е арестуван и поради тази с боклука. Срещу Кънчев имало и недоволства от кметове на ГЕРБ. Според изявления в медии от есента на 2018 година сигналите били, че зам.-министър е лобирал за съответна компания, която да извършва извоюваните от общините планове с финансиране от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда, което е извънбюджетният фонд на Министерство на околната среда и водите.
Като “показно ликвидиране ” дефинира ареста на Димов вицепремиерът Красимир Каракачанов през вчерашния ден. Той бе извикан преди обед при  Бойко Борисов, за да решат политическата орис на Нено Димов.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР