Искате ли да шашнете гостите си? А защо всъщност гостите

...
Искате ли да шашнете гостите си? А защо всъщност гостите
Коментари Харесай

Всички гости полудяха по тези вкусни майсторски кюфтета, а моята приятелка веднага ми поиска рецептата

Искате ли да шашнете гостите си? А за какво в действителност гостите – очаровайте и личното си семейство. Ето ви една елементарна рецепта, която става за час. А ястието е толкоз вкусно. И наподобява по този начин, все едно го е приготвил някое величие на кулинарията от изтънчен ресторант в Латинския квартал в Париж. А в действителност ще направете едни майсторски кюфтета, само че ще оберете всички точки на лакомниците към вас с невероятната класификация. Ето и нужните артикули: за кюфтета – 500 гр. кайма, 2 глави лук, 2 скилидки чесън, 1 яйце, 3 супени лъжици, галета, на усет сол и черен пипер.

Други нужни артикули: 6-7 картофа, 2 чушки, 2-3 супени лъжици масло, 4-5 супени лъжици пасиран домат, 3 супени лъжици вода, вегета, на усет сол.
А ето и по какъв начин да приготвите ястието. Нарежете лука на ситно, омесете го хубаво с каймата и останалите артикули за кюфтетата и оставете да престои в хладилника най-малко половин час. Колкото по-дълго стои, толкоз по-добре. Обелете картофите, нарежете ги на кръгчета, изсипете ги в купа и поръсете със сол и вегета, след което ги разбъркайте добре, с цел да се разпилян подправките.

В тава за печене, която сте намазали добре с масло започвайте да редите – 2-3 кръгчета картоф, кюфте и редувайте, като понякога слагайте кръгчета чушка и лук. Размийте пасирания домат с малко вода и залейте ястието. Печете на 200 градуса към час. Това е. Добър вкус!
А ето и по какъв начин да си извършите сочни пържени кюфтета
Продуктите, които ви трябват:
1 кг кайма
2/3 чаена чаша олио
2 броя лук
2 броя яйца
1 филия самун
1/2 чаена лъжица чубрица
1/4 чаена лъжица черен пипер
1/2 чаена лъжица мащерка
2 супени лъжици брашно

Стане ли дума за кюфтета думите са непотребни! Кюфтетата спадат към най-обичаните, най-често приготвяните и най-универсалните ястия в българската национална кухня. Сервирани с подобаващата гарнитура кюфтетата могат да бъдат сервирани за обяд или вечеря, а в случай че сложите кюфтета в хлебче може да си го хапнете даже и за закуска. Кюфтетата участват в разнообразни разновидности в българската национална кухня – кюфтета на скара, кюфтета с бял, кюфтета с доматен сос… Сред цялото това многообразие на предписания за кюфтета пържените кюфтета са може би най-често приготвяните. Пържените кюфтета за доста сочни и не изискват никакви специфични условия и мерки, могат да бъдат приготвени във всеки един миг в домашни условия.

Първата стъпка от рецептата за пържени кюфтета е изборът на каймата. За приготвянето на пържени кюфтета може да ползвате кайма, каквато имате на разположение, или пък кайма, каквато обичате – телешка, свинска, смес… Много домакини избират свинска кайма за подготвяне на пържени кюфтета, тъй като считат, че е по-мазна, а кюфтетата стават по-пухкави. Кюфтетата на фотосите са приготвени с чиста телешка кайма, а кюфтетата са задоволително пухкави, стегнати и доста вкусни.
Слагате определената кайма в огромна купа, добавяте 2 супени лъжици от олиото, нарязаните на ситно, само че не настъргани глави лук, подправките, ½ чаена лъжица сол, двете яйца и накиснатата във вода и накъсаната на дребни късчета филия самун. С ръце омесете каймата. Най-добре е да оставите каймата да престои час-два, с цел да поеме ароматите си.
В бездънен тиган изсипете останалото олио. Докато олиото се сгорещи оформете от каймата сплескани кюфтета, които оваляте авансово в брашно. Пържете в добре сгорещено олио от двете страни до придобиването на вкусен кафяв тен. За да сте сигурни, че кюфтетата са добре изпържени най-добре разчупете първото кюфте, с цел да видите, дали не е сурово в средата.
Готовите изпържени кюфтета наредете в паница, в която авансово сте сложили домакинска хартия, с цел да се отцедят от непотребната лой.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР