Искате ли да научите всичко за психологията в инвестирането и

...
Искате ли да научите всичко за психологията в инвестирането и
Коментари Харесай

Всичко за психологията в инвестирането научете от д-р Боян Иванчев

Искате ли да научите всичко за логиката на психиката в вложението и поведенческите финанси? Ако отговорът е " Да ", то мястото е форумът , който ще се организира на 19-ти октомври в хотел InterContinetal в София, а лекторът - доктор Боян Иванчев, учредител на невроикономиката в странати ни.

По време на особено очакван Workshop, след главната стратегия на събитието, Иванчев ще приказва за опциите, които оферират поведенческите финанси.

Той е създател на първата българска книга за поведенчески финанси " Всеки може да влага сполучливо в случай че избегне илюзиите и ирационалното държание ", както и на " История на българския финансов пазар 1862-1948 година

Иванчев създава нова доктрина за парите оповестена от Emerald publshing " Postmoney theory: value function in the domain of postmoney ". Към момента е консултант на огромна корпорация.

За експертизата на доктор Иванчев, приказва и фактът, че на 22 септември, той е поканен да изнесе лекция в Лос Анджелис с тематика: " Duration Disparity in Losing versus Winning Forex Trades: Evidence from Individual Traders` Behavior ", на годишната конференция на Academy of Behavioural Finance & Economics - водеша организация в региона на поведенчески финанси и невроикономика. До момента различен българин не е изнасял лекция на този конгрес по тематиката на поведенческите финанси.

За поведенченски финанси в България се приказва относително неотдавна. Но новото направление бързо набира скорост, като употребява приоми от когнитивната логика на психиката и с помощта на на практика опити дава отговор на въпроса за какво ирационалните решения водят до повтаряеми и систематични неточности и по какъв начин ставаме плебеи на ирационалните психически склонности.

" Стандарната икономическа доктрина твърди, че хората са рационални. Нестандартните икономисти т.е. представителите на поведенческта стопанска система и финанси потвърждават, че homo economicus съществува единствено на доктрина.

Ние сме непрестанно подвластни на психически склонности, които в случай че не се познават, водят до систематични неточности и в последна сметка до загуби. Чрез поведенческите финанси се изяснява за какво хората вземат ирационални решения и за какво те водят до систематични неточности и финансови загуби. Една от най-известните и изследвани психически склонности е свръхувереността, че знаеш кое е най-правилното решение. Тя е присъща за всички хора, само че за кариерата на мениджърите от време на време може да бъде съдбовна.

Ще ви дам образец с основен изпълнителен шеф, който смята компанията си за подценена. Поради тази причина взема решение, че няма да емитира акции. Обяснението му е, че би трябвало да ги предлага на доста високи цени, които пазарът няма да поеме. Вместо това, шефът избира да финансира активността на компанията си от вътрешна ликвидност, а това автоматизирано лимитира хоризонта за развиване ", споделя в едно от многочислените си изявленията доктор Иванчев.

в Workshopa (с понижена цена за стеснен интервал от време) и ще научите отговора на въпроси като:

• Как да преодолеем ирационалното държание, с цел да реализираме по-голям стопански резултат от вземането на решения?

• Има към 100 психически склонности, които въздействат на нашето икономическо държание. Кои са най-важните измежду тях и по какъв начин да ги направляваме?

• FOMO резултата и разрушителните му последствия, когато влагаме и вземаме управнически решения.

• Какви са психическите склонности в процеса на взимане на капиталови решения във компанията?

• Всеки може да влага сполучливо - само че какво би трябвало да знаем, с цел да го вършим?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР