Искате ли да научите най-прекрасната рецепта за тесто за пица?

...
Искате ли да научите най-прекрасната рецепта за тесто за пица?
Коментари Харесай

Как да направим домашно тесто за пица?

Искате ли да научите най-прекрасната рецепта за тесто за пица? Тя е извънредно лесна за осъществяване, а стават доста вкусни пици.
Представяме на вашето внимание рецептата и не се колебайте да я изпробвате! Гарантираме ви, че от тук нататък ще поръчвате подготвени пици или ще купувате тестото готово много по-рядко.
Ще стартираме от нужните артикули, които би трябвало да си набавите:
- към 700 грама брашно
- 7 грама суха хлебна квас
- 1 супена лъжица захар
- 1 чаена лъжица сол
- към 70 мл зехтин
- 350-400 мл вода
Начин на подготвяне:
Вземете подобаваща огромна купа и разбъркайте с дървена лъжица или ръка всичките артикули, до момента в който съумеете да ги смесите доста добре. Върху набрашнена дъска започнете да замесвате тестото и по едно и също време с това добавяйте по малко брашно, в случай че тестото стартира да ви лепне. Месете го 6-7 минути с цел да стане еластично, а когато го натиснете от горната страна с пръстче, отпечатъкът бързо би трябвало да изчезне и тестото бързо да възвърне естествената си форма.
След това оформете тестото по метод, че да наподобява на топка и го сложете в авансово намазнена купа. Покрийте го с транспарантно фолио, само че не го запечатвайте и го оставете за час-два да втаса.
След като към този момент е втасало и удвоило размера си, разпределете го на равни елементи, всяка от който ще употребявате за пица. Какъв брой ще са те - това зависи единствено от вашите желания какъв брой дебело да бъде тестото. От това количество стават към 3 по-дебели пици или 5 огромни тънки.
Накрая всяка част от тестото я разточете деликатно върху набрашнена дъска и я прехвърлете в авансово намазнена тава за печене на пица.
Като записка:
 Лесна и бърза доматена пица Лесна и бърза доматена пица
Ако търсите рецепта за бъзо и вкусно ядене, което да не се подготвя доста комплицирано, то значи сте на вярното място. В нашето забързано...
Понеже тестото ще се надуе много във фурната, ще би трябвало да го разточите съвсем до бистрота, в случай че желаете доста тънки пици. Можете да добавите по краищата на тестото моцарела, формирайки ръб, в случай че желаете да получите още по-вкусна пица.
След като е добре разточено, оставете тестото за 15 минути и след това прибавете вашите обичани съставки за пица.
Оставете във фурната за изпичане към 20 мин.
Ако количеството тесто ви е доста, може да замразите част от него във фризера. За да го употребявате след това пълноценно, размразете го в хладилника най-малко една нощ авансово /може и във фурна при стратегия " топене " /
Приятен вкус!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР