Искате ли да живеете по-дълго? Мащабно австралийско проучване разкри необичаен

...
Искате ли да живеете по-дълго? Мащабно австралийско проучване разкри необичаен
Коментари Харесай

Изследване сред 300 000 души разкри тайната на по-дългия и щастлив живот

Искате ли да живеете по-дълго? Мащабно австралийско изследване разкри необикновен фактор, който може да спомогне за това.

Става дума за съществуването на в действителност близки другари. Изследването открило, че връзките с родственици не оказват чак такова въздействие, само че хора с положителни другари живеят доста по-дълго от останалите. Всъщност вероятността им за дългоденствие се усилва с 50%, без значение от здравословното положение. Тези данни са регистрирани, откакто 300 000 души били следени в продължение на седем години, написа Inc.com.

Оказва се, че рискът да нямаш другари се равнява на този да пушиш по 15 цигари дневно. Говорим обаче за близки до вас хора, не за познати или пък за някого, който познавате единствено от Фейсбук.

Каква е логиката? Повърхностните, студени и незначителни връзки водят до нараснало възприятие на неустановеност и самотност. Това от своя страна може да докара до редица проблеми със здравето и то съществени - в действителност толкоз съществени, колкото да вземем за пример затлъстяването или алкохолизма.

Ключът обаче не е да имате доста другари, а да имате трима или четирима, които можете да наречете в действителност близки, на които можете да доверите всичко. Оттам насетне е добре да имате и по-широк кръг от хора, с които се забавлявате и ви е прелестно да се виждате от време на време.

Важно е да подхранвате връзките с приятелите си, да ги изслушвате, да им показвате, че значат доста за вас. Понякога това значи да излезете от зоната си на комфорт, само че резултатът си заслужава.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР