Искате ли да имате красива, гладка и еластична кожа? Не

...
Искате ли да имате красива, гладка и еластична кожа? Не
Коментари Харесай

3 домашни маски, които ефективно се борят с бръчките

Искате ли да имате красива, гладка и еластична кожа? Не е нужно да си купувате скъпа козметика, нужни са ви единствено няколко натурални продукта, с цел да си извършите тези домашни маски, които се борят с бръчките.
Маскa с краставица

Воднистата конструкция на краставицата спомага за вярното хидратиране на горния пласт на лицето. Тя има ободрителен, кръвоспиращ и омекотяващ резултат. За да се реализиран оптимални резултати, кората на зеленчука би трябвало да бъде авансово обелена. Спомага за по-лесното освобождение от нездравословните отрови, които одобряваме всеки ден посредством храната и неприятните си привички.

Имате потребност от:

1 приблизително огромна краставица

1 чаена чаша овесено брашно

1 лъжица кисело мляко

Краставицата се почиства от кората и трите съставки се смесват дружно. Не е нужно прибавянето на вода, защото зеленчукът я съдържа в остатък. Бърка се до приемане на хомогенна примес. Нанася се деликатно на към този момент измито лице и се оставя да работи в продължение на половин час.
Маска с лимонен ок

Тази маска би трябвало да е комбинирана със особено изработен скраб от лимонови семки. Сокът се изсипва в обособен резервоар, а семките му се събират в различен. Те се изстискват добре и се намачкват досега, в който не се получи подобаваща консистенция.

Лицето се измива и почиства добре, след което сокът нежно се нанася от горната страна, а най-после се прави и скраб от семките. По този метод се отстраняват мъртвите кафези от горния пласт, а кожата се насища с нужното количество О2, което разрешава на новите кафези да излязат на повърхността.

Лимоновият сок има антибактериален и дезинфекционен резултат.
Маска с мед и джинджифил

Медът е мощен антиоксидант, има антисептично деяние и укрепва имунитета. Подхранва косата и кожата при непосредствено нанасяне. Заглажда контура на лицето, а при постоянно използване даже го почиства от фини бръчки, акне, червени петна и тъмни кръгове под очите. Прави тена ярък и постоянен.

Най-ефикасната рецепта за домашна маска за лице от мед е тази с корен от джинджифил. Разбърквате 2 супени лъжици мед с 1/2 чаена лъжичка надробен джинджифил. Нежно нанасяте върху лицето и оставяте да работи 10 минути, след което отмивате, само че не с гореща вода.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР