Искате идеална фигура за нула време? Сбъркали сте мястото, защото

...
Искате идеална фигура за нула време? Сбъркали сте мястото, защото
Коментари Харесай

Конак кебап

Искате идеална фигура за нула време? Сбъркали сте мястото, тъй като тук е единствено за хора, които обичат вкусната храна и знаят по какъв начин да се любуват на живота

Необходими Продукти

за пюрето


● картофи - 5 бр. огромни
● прясно мляко - към 100 мл
● масло - 2 с.л.
● сол - на усет
● черен пипер - на усет

за плънката


● кайма - 500 гр телешка (аз сложих смес)
● чушки - 2 бр. зелена и алена
● домати - 2 бр. междинни
● лук - 1 глава
● кимион - 0. 5 ч.л.
● сол - на усет
● черен пипер - на усет
● патладжани - 2 бр.
● кашкавал - 100 г
● червен пипер - 0. 5 ч.л.

Начин на подготвяне

Обелете картофите, нарежете ги на части и ги прибавете в подсолена вода. Сварете ги до подготвеност, прецедете и ги намачкайте на пюре. Добавете маслото, сол и черен пипер на усет, разбъркайте до гладка примес.

На стадии добавяйте с непрестанно бъркане прясното мляко до гъста примес (ако е не е нужно, не добавяйте цялото количество), и оставете да се охлади.

Нарежете добре измития патладжан на филии, не по огромни от 1 см, посолете на усет и оставете встрани, през това време направете плънката. В 2 с.л. олио запържете ситно нарязания лук до омекване, прибавете каймата, кимиона и продължете да пържите до накъсване на каймата.

Към тях прибавете нарязаните пиперки на ситни кубчета и обелените и настъргани домати, смесени с 2 щипки захар. Варите сместа за плънката на муден огън до изпаряване на сока им, посолете и прибавете черен пипер на усет, оставете ястието да се охлади.

Подсушете филийките патладжан с кухненска хартия и запечете на оребрен тиган, намазан с малко олио. Нагрейте тигана и наредете филийките да се пекат, печете от двете страни до леко омекване (за да не се разпаднат).

В намазана тавичка с малко олио подредете филийките патладжан на разстояние една от друга, поставете по 1 цялостна с.л. от плънката върху всеки комат патладжан.

С мокри ръце оформете от пюрето дребни сплескани питчици и поставете върху плънката, като се стремите да извършите купол, който заглаждате с мокра лъжичка.

Поръсете кебапа с настъргания кашкавал отмерено и поръсете с аления пипер. Поставете тавата в авансово нагрята на 200 градуса фурна и печете до лек златист тен.

Сервирайте ястието топло с обичаната ви салатка! Конак кебапът е подготвен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР