Искате да умрем защитени, каза украинският външен министър за изпратените

...
Искате да умрем защитени, каза украинският външен министър за изпратените
Коментари Харесай

Кулеба: Как може да се смятате братя с убийци?

Искате да умрем предпазени, сподели у краинският външен министър за изпратените от нас каски и бронежилетки и разгласи, че ще остане в България до приемането на явен отговор дали и в случай че да, по кое време Украйна ще получи оръжия, като акцентира, че чака да получи отговор още днес 

От началото на войната чух толкоз доста извинения за това за какво някой не може да помогне на Украйна. Тези хора не са откровени. Това сподели външният министър на Украйна Дмитро Кулеба при откриването на фотоизложбата „ Стоп на експанзията на Русия против Украйна ” в Народното събрание.

„ В навечерието на Великден бих желал да кажа и няколко думи за братството. Как може да се смятате за братя с убийци? Как може да вярвате, че някой, който убива и унищожава по време на Страстната седмица, е ваш брат ”, попита той политиците ни заради изказванията, че българите и руснаците са приятелски нации.

„ Чух няколко довода за какво България не трябва да оказва военна помощ на Украйна. Първият от тях беше, че би трябвало да се пази мира в България, а вторият, че България и Русия са приятелски нации. Отговорът ми е, че с цел да помогнете на мира, би трябвало да помогнете на Украйна ”, акцентира Кулеба.

По думите му тези, които желаят да помогнат и сами са били жертви на експанзия, намират метод да го създадат.

„ Тези, които афишират, че са зад избрани правила и полезности, би трябвало да оказват помощ на Украйна. Всеки, който намира аргументи да не изрази своята позиция и да ни помогне, подкрепя агресора ”, е мнението на украинския външен министър.

Според дипломата българското държавно управление има усложнения в това да даде явен отговор на въпроса дали ще поддържа Украйна „ с освен това от филантропична помощ ”.

„ Всеки ден, в който ние не получаваме помощ против съветската експанзия – повече бойци и мирни жители биват убити, повече домове ще бъдат унищожени. Призовавам политиците да помислят за това по какъв начин хората в Украйна умират ”, моли той.

Той е безапелационен, че по време на война всеки би трябвало да бъде на страната на жертвите, а не на агресорите.

„ Надявам се, че фотосите в изложбата ще оказват помощ на държавното управление да се опита да си показа през какво минават хората сега и да вземат вярното решение ”, добави Кулеба.

„ Вашата помощ е значима за нас, само че защо са ни каски и бронежилетки, в случай че нямаме оръжие, с което да се отбраняваме. Така вие желаете да умрем предпазени. Виждам предпочитание от страна на някои политически сили да оказват помощ. Но виждам и други, които нямат мечтани да го създадат ”, регистрира украинският външен министър.

Както и през вчерашния ден, по този начин и през днешния ден парламентарната група на Българска социалистическа партия се скри от среща очи в очи с външния министър на Украйна. Същото сториха и останалите путинови партии през днешния ден по време на изложбата – Възраждане, Има Такъв Народ и част от Политическа партия.

Изложбата „СТОП на войната в Украйна“ е проведена от украинското посолство у нас и депутата от „Демократична България“ Елисавета Белобрадова.

На откриването участваха министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко и проф. Михаил Станчев от Харковския университет, съпредседателите на Демократична България Христо Иванов и Атанас Атанасов и водачът на парламентарната група на Политическа партия Андрей Гюров. Автори на фотографиите са жители на Украйна, станали очевидци на разрушенията в градовете Чернигов, Буча, Харков и Мариупол.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР