Искате да се избавите от стреса на ежедневието. Искате в

...
Искате да се избавите от стреса на ежедневието. Искате в
Коментари Харесай

6 начина да се развеселите – забравете стреса и се усмихвайте

Искате да се избавите от напрежението на всекидневието. Искате в живота ви да има повече забавление, само че по какъв начин да го постигнете. Не отлагайте борбата с неприятното въодушевление, колкото по-рано започнете, толкоз по-рядко ще употребявате думата „ стрес “ и „ меланхолия “. Позволете на слънцето постоянно да грее над вас, без значение от времето на открито. Ето какви са препоръките на експерти, с цел да се отървете от депресията и меланхолията:

Отидете на баня

Водата несъмнено е най-големият допинг за душата и тялото. Ако няма никакви противопоказания изберете подобаващата за вас баня: съветска, турска, финландска, няма значение. Основното е да затоплите добре тялото си, да му помогнете да се изпоти и с дружно с потта да премахнете целия насъбран негатив. Процедурите за баня задействат регенеративните процеси в периферните нерви, което значи, че макар постоянно срещаното неправилно разбиране, нервните кафези към момента се възвръщат! Кожата става блестяща и свежа, освобождавете от всички отрови и няколко непотребни кг. Всичко това е гаранция за възстановяване на настроението.

Смехотерапия

Не се тормозете да се смеете при всеки комфортен или даже неуместен мотив – това има удобен резултат освен върху настроението ви, само че и върху цялостното ви здраве. Нещо повече, даже да няма аргументи за развлечение и смехът да се окаже под напрежение, няма значение, тялото не усеща разликата на физиологично равнище и въпреки всичко стартира избрани биохимични процеси, с помощта на които както настроението се усъвършенства. Така след известно време изкуственият смях става откровен и инфектиран. Между другото, американският публицист Норман Кузинс, който беше един от първите, които тестваха резултата на смехотерапията върху себе си, му оказа помощ да се оправи със смъртоносно заболяване: той живее още четвърт век, откакто е бил диагностициран.

Изпълнете живота си с цветове

Много постоянно понижаването на настроението е обвързвано с банална липса на светлина. За да внесете повече наслада в живота, пробвайте да наситите заобикаляващия в свят с цветове. На първо място, завийте по-ярка крушка в полилея и спрете да пестите от електричество. Добавете оранжеви пердета – денем те ще основат цялостната заблуда, че стаята е изпълнена със слънчева светлина. Портокалите и мандарините, ситуирани на живописна фруктиера, също могат да припомнят за слънцето. Освен това те ще наситят въздуха с освежителен цитрусов мирис и ще зарадват тялото с спомагателна порция витамин С, който е нужен за нервната система.

Организирайте си премеждие

Ако меланхолията и апатията ви оплитат още повече в своята мрежа, време е да си спретнете прочувствено и физическо разстърсване. Скочете с парашут, качете се на увеселително влакче, изкачете някой връх в планината. Направете нещо, което не сте си представяли, че сте спобни.  След спиращо дъха премеждие ще се почувствате освежени и вместо да сте депресирани, ще се гордеете със смелостта си. Демонстрирате новото си аз пред хора, които не са и вярвали, че сте способни на сходни провокации.

Вземете домакински любим

Животните имат извънредно лековит резултат върху човек, изключително върху неговата психоемоционална сфера. В медицината към този момент се развива цяла просвета – животинската терапия. Комуникацията с животните способства за производството на хормона на щастието – серотонин, а с цел да се поправя неприятното въодушевление, са задоволителни петнадесет до двадесет минути. Така че, в случай че не сте подготвени да си вземете домакински любим, посетете другар, който има котка или куче, което е най-хубавият метод да се справите със напрежението. Можете даже да отидете до най-близкия магазин за домашни любимци и да се полюбувате на рибите – тяхното съзерцаване също е прието за лечебно и релаксиращо.

Отидете измежду природата

Жителите на мегаполисите са под непрекъснатото дразнещо въздействие на факторите на градската среда – основаните от индивида пейзажи и шумове ни държат в непрекъснато напрежение, което води до стрес. При първа опция отидете в най-близкия парк, полюбувайте се на естествените пейзажи, това освен успокоява нервната система, само че даже подтиква когнитивните процеси и може да усъвършенства краткосрочната памет. Изображенията на природата имат сходен резултат, тъй че можете да закачите пейзажи в жилището или пък да си сложите подобаваща фотография на компютъра или телефона, която да виждате постоянно.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР