Искаше ми се някой друг да предложи Вежди Рашидов за

...
Искаше ми се някой друг да предложи Вежди Рашидов за
Коментари Харесай

Зарков поиска воля от НС за 10 закона за съдебна реформа

Искаше ми се някой различен да предложи Вежди Рашидов за ръководител на Народно събрание, а не Корнелия Нинова, говорейки от името на. Избор на ръководител трябваше да има, " тази групировка " няма да излъчи държавно управление, само че има допирни точки като връщане на хартиена бюлетина. Това разяснява Крум Зарков от Българска социалистическа партия, длъжностен министър на правораздаването, пред бТВ в предаването " Защо господин министър? ".

Той заприказва за " болшинство за хартиената бюлетина ". Бях от бранителите на машинното гласоподаване, за какво Българска социалистическа партия отстъпва от тази позиция, не разбирах преди, не разбирам и в този момент, сподели той.

Крум Зарков е безапелационен, че не е излизал от Българска социалистическа партия и остава социалист, който няма да остане в профил.

Зарков изиска воля от депутатите за Плана за резистентност, приемане на бюджет, законопроекти. 700 млн.евро е вторият транш в Плана и 21 закона, уточни той . 10 законопроекта са утвърдени в Министерство на правораздаването, в които се съдържат значими промени за възстановяване на живота за българите, разясни министърът.

" Ако през ноември се стартира гласуването на законите в добър темп, към Коледа доста от тях би трябвало да бъдат признати ", разяснява Крум Зарков. По мотив законите, изменящи правосъдната промяна, той е безапелационен, че в тях вземат участие и магистрати.

" Трябва да е ясна посоката - доста по-висока успеваемост на прокуратурата. В законопроекта е основан механизъм арбитър от Върховен касационен съд да проверява основния прокурор, включва се обжалване на досъдебния надзор ", разясни Зарков. По отношение на измененията в Антикорупционния закон той е основал спомагателни гаранции независимостта на органа да не попада сред понятията " чадър " и " бухалка ", да има втори взор, да не се избира управлението единствено от Народно събрание, а и от Върховен касационен съд и Върховен административен съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР