„Исканията на родителите се подразбират - като цяло искаме решение

...
„Исканията на родителите се подразбират - като цяло искаме решение
Коментари Харесай

Хлапета и майки искат детски градини на протест пред СО

„ Исканията на родителите се подразбират - като цяло желаеме решение на казуса. Не изказано по медиите решение, а същинско действително решение на казуса. Не се водим от партии и всевъзможни такива обединения, а желаем положително бъдеще не децата си. Искаме пояснение за цялата тази подигравка, която се случва освен тази година.

Ударно строителство, довеждане докрай на започнатите планове в най-кратък период, обезщетения за всички неприети деца, без значение от тяхната възраст, тъй като съгласно този закон сега, с който се отпускат помощите, се разрешава за тази помощ да аплайват единствено деца над 3-годишна възраст, което е следващата безумица “, сподели пред БНР Павлинка Вълчева – уредник на митинга.

„ Факт е, че кандидатстващите са повече. Миналата година се одобри допълнение в Закона за учебното и предучилищното обучение, който позволява отплата на некласираните деца. Затова са повече кандидатстващите тази година “, споделя Кристина Касабова, която е част от протестиращите и уредник на предишни три митинга против неналичието на задоволително места в градините.

По думите й от Столичната община всяка година излизат с общителните извинения, че ще решат казуса и сега строят, реконструират и уголемяват детски градини. Това обаче година след година по този начин и не се случва - няма нови градини.

Сред протестиращите са и съветниците Методи Лалов от „ Демократична България “, Борис Бонев, дружно с Андрей Зографски от „ Спаси София “. С майките беседва и водачът на „ Изправи се! Мутри вън! “ Мая Манолова.

Според представителя на Горубляне Иван Димитров жителите на квартала са дарили доста земя, на която може да се построят нови детски градини, а за децата им няма места в детските заведения в регион " Младост ".

„ Фандъкова, министър председателят и президентът да беседват и да намерят метод да стартира строителството на 40 детски градини в столицата. Нямаме ли 40 строителни компании да ги построят за 1 година и да се постави завършек на казуса, попита риторично той. Аз знам по какъв начин, да ме попитат “, сподели още Димитров.

Недоволството идва, откакто предходната седмица се оказа, че над 10 000 от тях остават без детска градина поради дефицит тук-там, други 9 907 деца са признати на първо класиране в София.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР