Искането на редица държави за одобрение на обучението на украински

...
Искането на редица държави за одобрение на обучението на украински
Коментари Харесай

САЩ още не са одобрили обучението на украинските военни по пилотиране на F-16

Искането на редица страни за утвърждение на образованието на украински военнослужещи за пилотиране на F-16 " към момента се преглежда ", съобщи представителят на Пентагона Гарън Гарн. Според източниците на " Политико " образованието може да стартира в Румъния през октомври. Близо дузина страни в Европа чакат утвърждението на Вашингтон.


Обучението не може да стартира без утвърждението на Държавния департамент за прекачване на управления за употреба, летателни симулатори и други материали, свързани със самолетите. Държавният департамент отхвърля коментар. " Политико " написа, че няма причина да се допуска, че Съединени американски щати ще блокират образованието, само че отговор на настояванията от европейските страни се чакат от седмици.

Заместник-ръководителят на Пентагона по снабдяването Уилям Лаплант изясни, че когато изнасят или стартират образование, американските управляващи би трябвало да се уверят, че са подготвени за работа: че техническите управления са преведени и че са готови пакети с механически данни и други документи. Освен това пакетът за образование включва и проект за образование на личния състав по поддръжката и наземните екипажи. Лаплант означи, за всяка комплицирана система би трябвало да се уверите, че има задоволително специалисти, " тъй като за поддръжката на тези системи са ни нужни специалисти ".

Според " Политико " с изключение на шест до девет украински водачи в първата група може да има и румънски, български и словашки военни. Норвегия към този момент разгласи, че ще даде два изтребителя за образование на водачите.

По време на срещата на върха на НАТО във Вилнюс Украйна подписа меморандум с 11 страни за образование на водачи на F-16. Коалицията се управлява от Дания и Нидерландия.В нея влизат още Белгия, Канада, Литва, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Швеция и Обединеното кралство. Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Русия ще преглежда обстоятелството, че Украйна разполага с изтребители F-16, като опасност в нуклеарната сфера от страна на Запада. Той съобщи, че Русия е уведомила Съединени американски щати, Обединеното кралство и Франция, че " не може да пренебрегне способността на тези самолети да носят нуклеарни оръжия "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР