„Искането на оставката на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов

...
„Искането на оставката на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев към управляващите: Поведението ви е удар срещу парламентаризма

„ Искането на оставката на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов е кардинално решение.В него няма персонално отношение или предпочитание, от страна на Българска социалистическа партия, да се провежда следващият парламентарен скандал. Не желаем, нямаме време, нито хората желаят да слушат пояснения за правилници, режим на допуск и други детайлности. Народното събрание е на хората, в това число и на хората с увреждания, а не на депутатите и администрацията. Затова се назовава „ национално. “

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Драгомир Стойнев от парламентарната естрада. Той съобщи още, че Народното събрание е трансфорат в затворена институция и елитарно място. „ Обидно е и неприемливо. Не можем да се държим в тази постройка като бюрократи в канцелария”, безапелационен бе Стойнев.

Той сподели още, че недопускането на хората с увреждания в постройката, приказва единствено за едно – те и техните проблеми не са позволени в страната, като цяло. Народният представител съобщи още, че с настояването на тази оставка, Българска социалистическа партия желае да каже за следващ път на ГЕРБ – грешите, непрестанно допускате неточности, които костват скъпо на хората с увреждания, пенсионерите, майките, онкоболните. „ Колеги от ГЕРБ, вие, на процедура, сте в изолираност, вие стигнахте до там- сами да се затваряте и да се пазите от хората, да бягате от проблемите им.

А когато едно ръководство не взема решение проблемите на хората, какъв е смисълът от него?”, попита Драгомир Стойнев. Той прикани зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов да се извини, че взе неправилното решение. „ Вие би трябвало самичък да си подадете оставката, а не да се стига до гласуване”, сподели още той.

Михаил Христов към ръководещите: Не се тормозете от хората с увреждания

„ Напълно съм уверен, че би трябвало да се направи промяна. Не се тормозете от хората с увреждания! Те са най-изстрадалата, най-мизерстващата и наплашена група от българското общество. И те едва ли ще съумеят да ви противодействат, по какъвто и да е метод. А и ръководещите едва ли се плашат от куцо, кьораво и сакато “. С тези думи се обърна националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Михаил Христов към ръководещите. Той изрази надежда-поне малко да са се трогнали от това, което са чули по време на срещата с хората с увреждания. „ За страдание, надълбоко се колебая в това “, разяснява Христов.

Той акцентира, че хората с увреждания не са отговорни, че са се родили по този начин или са придобили увреждания. „ Не са отговорни и че са се родили в България. Искате или не, те са част от българското общество “, добави депутатът. По неговите думи под благочестивия претекст, че желаят да изчистят подправените инвалиди, ще лишават и дребното останали средства на тези хора.

„ Това бих го сравнил с геноцид. Диктатурите работят много по-толерантно, в сравнение с ръководещите по отношение на тези хора “, сподели още Христов. Той изясни, че един човек с увреждания за обществена интеграция получава 30 лева

„ Не можаха да измислят нищо по-умно, с изключение на оценка на работоспособността. Кои сте вие да казвате- дали аз мога да работя едно нещо или не? “, попита националният представител.

По неговите думи в естествените страни това, което ръководещите тук назовават пенсия, е обществена финансова отплата за увреждане на индивида. „ С тези пари те не се изхранват, а са отплата “, добави той. Според него ние сами си произвеждаме доста качествени и приключени инвалиди с злополуките.

„ Не желая да приказвам за некачествените автомагистрали, купени шофьорски книжки. Управляващите ги вършат инвалиди, а не хора с увреждания “, безапелационен е Михаил Христов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР