Искаме справедливост, Справедливост за Митко, Искаме истината и справедливи присъди.

...
Искаме справедливост, Справедливост за Митко, Искаме истината и справедливи присъди.
Коментари Харесай

Протест в Пловдив: Докога в тази мизерна България ще има убийства?

" Искаме правдивост ", " Справедливост за Митко ", " Искаме истината и обективни присъди ". Това са главните претенции на хората от Цалапица, а и освен, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Докога в тази мизерна България ще има убийства? ", попита стара жена.

В момента пред съда в Пловдив се организира митинг. Причината - убийството на Димитър Малинов, което потресе цяла България. Родителите на момчето също са тук.

От 14:00 часа в зала 12 на Районен съд Пловдив следва да се гледа мярката на двамата близнаци Борислав и Валентин.

Официално от прокуратурата:

Те са привлечени в качеството на обвинени лица за осъществено в интервала 20.07.2023г.-21.07.2023г. закононарушение чл.294, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.Те са привлечени като обвинени за това, че в интервала от 20.07.2023 година до 21.07.2023 година в с. Цалапица, обл. Пловдив, като причинители, спомогнали Рангел Бизюрев на 30 година, обвинен за съзнателно ликвидиране на 24-годишния Димитър Малинов, да избегне и да бъде осуетено по отношение на него наказателно гонене, без да са се споразумели (уговорили) за това с Рангел, преди да извърши действието.

Двамата са обезпечили помощни средства – два броя лопати, мотика и кирка, както и транспорт посредством лек автомобил, марка " Мерцедес “, за прикриване на следите от осъщественото ликвидиране - пренасяне и закопаване на натрупа на Димитър.

Престъплението е квалифицирано по чл.  294, ал.1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. По делото не престават дейните дейности по следствието. Двамата обвинени бяха арестувани на 31 юли 2023 година На същия ден по отношение на тях бе повдигнато обвиняване за горепосоченото закононарушение и те бяха арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР