Искаме, когато има наличие на алкохол, наркотици и грубо нарушение

...
Искаме, когато има наличие на алкохол, наркотици и грубо нарушение
Коментари Харесай

Близки на жертви на войната на пътя излязоха на национален протест с плакати Скоростта убива

" Искаме, когато има съществуване на алкохол, опиати и жестоко нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, да се смятат за умишлени закононарушения. Защото сега ги гледат като неумишлени закононарушения ", разяснява пред БНР уредникът на митинга Иван Спасов.

Снимки от митинга в цялата страна

В София за следващ път другари и близки, както и гневни жители, блокираха бул. " Сливница ", където на пешеходна пътека бяха пометени годениците Ани и Явор от 18-годишен лидер, който караше със 101 км/ч.

На лобното им място митингите не стихват от съдбовната вечер, когато изгубиха живота си на крачки от вкъщи им. Протестиращите възпламениха свещи в тяхна памет, носеха фотографията на влюбените и издигнаха плакати с надпис: " Скоростта убива ". 

Снимка: БТА

В митинга се включиха и варненци. Съпричастните се събраха на пешеходната пътека, където преди години почина младата Лора, осведоми Българска телеграфна агенция. Нейни близки сервираха цветя.

Снимка: БТА

Заедно с членове на мотоклуб " Диви деца " те минаха по пътеката и стопираха за минута придвижването, с цел да изразят желанието да се вземат съответни ограничения против нарушителите на пътя.

Снимка: БТА

Бургазлии затвориха пътя Бургас-Созопол, а в националния митинг се включиха още хората в Стара Загора, Хасково, Казанлък и Шумен.

През седмицата близки на починали при произшествия показаха настояванията си и пред представители на основната прокуратура, а от Министерство на вътрешните работи оповестиха оферти за законодателни промени за по-строги санкции при шофиране след приложимост на опиати и алкохол.

Част от тях към този момент бяха признати от Народното събрание на първо четене в петък с промени в Наказателния кодекс.

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР