Искаме до хората да стига истина, а не спекулации или

...
Искаме до хората да стига истина, а не спекулации или
Коментари Харесай

Здравният министър: Нещо, което не е казано от нас, не е истина |

Искаме до хората да стига истина, а не спекулации или манипулативни изказвания, концепцията е до хората да стига информацията, каквато е в реалност. Нещо, което не е казано от нас, не е истина. Така обоснова връщането на брифингите здравният министър Костадин Ангелов по bTV.

Ние четем цялата информация в света и вземаме решенията в интерес на жителите. Нека хората да не считат, че в случай че са прочели една обява, би трябвало да променяме решенията си въз основата на нея, съобщи той.

Към момента обстановката е под надзор и няма здравна рецесия. От всички 29 европейски страни България е на 26-то място по заболеваемост, преди бяхме на 2 място по заболеваемост от COVID-19. Всичко се случва както би трябвало, системата се ръководи йерархично, в случай че желаеме да реализираме резултат.

Броят на пациентите в лечебни заведения не е променян – 750 са приети в болница и 40-45 са в интензивните отделения, сподели още Ангелов. Дали началото на образователната година е повишило заболеваемостта ще можем да кажем откакто проучваме първите две седмици. До този момент нямаме терзание за обстановката в учебните заведения, увери той.

контролно-пропусквателен пункт все още не са обсъждана мярка у нас, нищо не изисква сгъстяване на ограниченията, уточни министърът. Няма да се затварят учебни заведения в края на октомври, има ясни критерии за ограниченията в тях. Нека не се основава чувство за боязън и суматоха, органите са на място, ще си свършим работата в точния момент, увери проф. Ангелов.

Той обърна внимание на спазването на ограниченията и акцентира, че маски би трябвало да се носят, както в пленарната зала на Народно събрание, по този начин и по време на партийни конгреси. Така още един път удостовери, че уредниците на тези събития ще бъдат санкционирани, информация, която беше оповестена през вчерашния ден.

Проектът на " Пос Фарма "

Медийните публикации не са мотив за анулиране решението на правителството за слагане на вендинг автомати. Министерският съвет анулира плана още в петък, след необятна полемика, каза здравният министър. 

Той изясни, че в свое мнение министерството на опазването на здравето е отбелязало, че такива апарати могат да продават единствено медикаменти без рецепта, какъвто е законът сега. Самият проект цели да сътвори работни места, да развие бизнес на територията на България, само че продажбата на лекарства не може да бъде синхронизирана с нашето законодателство, сподели министърът.

Проф. Ангелов увери, че процесът е транспарантен и не е правена законова смяна, която да улесни вложителя в този план. 

Нашето мнение беше прегледано и от компанията, тя изтегли плана, сподели той и добави, че дружеството не е одобрило мнението на Министерство на здравеопазването, че тези апаратите са за лекарства без лекарско наставление.

Не съм осведомен с опити да се задоволи интерес на частен вложител. Политиката е да се реши казусът на хората в дребните обитаеми места, където няма аптека, сподели още той.

Той разяснява и модернизацията на Спешната помощ и изясни, че тя се прави по три посоки - закупуване на коли за спешна помощ, ремонт и градеж на сградния фонд на центровете за незабавна помощ и филиалите им и образование на парсонала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР