Искам за секунда да ви измъкна от опиянението на което

...
Искам за секунда да ви измъкна от опиянението на което
Коментари Харесай

Когато мафията си има държава или „Още за брането на гъби по време на избори“

Искам за секунда да ви измъкна от опиянението на което там риалити шоу гледате, с цел да ви потопя в действителността, където живеят и ще живеят децата ви, където ви дефинират заплатата и опазването на здравето, където ви дефинират и цените за парното и тока. Благодаря за вниманието. 

Знам, че е доста забавно каквото там се лее по тв приемника, само че погледнете замалко тук, че отново ще вървим на избори. И, в случай че отново 65% от вас си гледат телевизия и в изборния ден, ще имаме още от същото. Лудостта е да вършиме едно и също нещо всякога и да очаквате разнообразни резултати. 

Има една остаряла индианска сентенция: Земята не я наследяваме от дедите си, а я взимаме назаем от децата си. 

Брането на гъби в деня на изборите води до това децата ви да живеят в страна, чийто образ не сте избрали вие. Чиято политика не сте избрали вие. Чийто управници (или гробари, съгласно зависи) не сте избрали вие. 

Когато мафията си има страна, страната прави допустимо мафията да може да ви наема на работа за жълти стотинки. Тогава може и опазването на здравето да е корумпирано и поставените за шефове на лечебни заведения да ви прибират парите за рушвет, с цел да спасят околните ви. Или – надлежно – да ги оставят да умират. Те ще бъдат оставяни на тези постове, тъй като от всички корупционни практики, които им минават през ръцете, те отделят % за мафията. Мафията ги държи там, където са. Когато мафията си има страна, то това става държавна работа…

А вие продължавайте да ходите за гъби в деня на изборите и след това питайте многозначително: Ама вие за какво се коалирате с тия или ония?! 

Защото такава е „ волята “ на българския гласоподавател – разнопосочна. Ние сме разнообразни хора с разнообразни усети и гласуваме за разнообразни партии. Някои от тях, за жалост, са извънредно несъответствуващи. И надлежно на естествените им се постанова да се коалират с по-опетнените и става мазало. 

Но най-малко гласуваме. 

А масата от ежеминутно мрънкащите са безконечните гъбари и цъкачи на копчета на отдалеченото, които последно са дали своят вот преди 15 години най-вероятно за кой да бъде изпъден от къщата на биг брат. 

Ако си спомняте, последните избори – кметските – имаха рекорден брой невалидни бюлетини. 

Не знам дали осъзнавате, само че с хартиените бюлетини става още по-трудно да се бори мафията. И вместо това да ви стимулира в допълнение, вие изцяло се отказвате. И се отдавате единствено на мрънкането.

Това ли значат татуировките ви „ Дела трябват “ и „ Свобода или гибел “?

Количеството на четения на вести за чалгарки, силиконови звезди, плеймейтки и гаджетата им, кой коя е… коя на кого е… и какъв брой нови кубика си е поставила – е огромен червен байрак за това какво интересува народа. 

Тези се четат десетки хиляди пъти, стотици хиляди пъти. Новините, от които ви зависи бъдещето и животът – сте ги оставили да чегъртат дъното на класирането на четенията. 

И другото, което не мога да схвана – в тая страна мутрите ненавиждаме ли ги или ги обичаме? Корупцията ненавиждаме ли я или единствено завиждаме на ония, които могат да се докопат до нея? Защо най-страшното, което може да се чуе, е думата „ промени “? Да разбирам ли, че си ви харесва както си е? Ако е по този начин – за какво тогава е това непрекъснато мрънкане и недоволство? Искате немски заплати? А кой да ви ги даде? Местните бейове, които умират от смях, като им кажат, че би трябвало да заплащат заплати и осигуровки? Чували сте за присвоените бизнеси. Това става, когато мафията си има страна. 

Два инструмента имаме ние – елементарните хора: митингите и изборите. 

Протестите ни са вяли разходки с веене на знаменца; или са срещу ваксините; или – в случай че са в действителност съществени – са във връзка футбола…

Изборите ни са… прерийни шубраци се търкалят из изборните секции и щурци се чуват. Истинският „ глас “ на народа се лее във Фейса и на маса. Точно там, където няма никакъв смисъл. 

А ето ви още една информация, която да си предъвквате мислено:

Омбудсманът отива в Страсбург, заместничката ѝ доста изненадващо (дали?) си подаде оставката. 

Сега за длъжностен министър председател имаме останали осем вероятни кандидатури. Пет са на ГЕРБ, две са на Движение за права и свободи, едно е на Политическа партия. Едното на Политическа партия е Андрей Гюров (подуправител на БНБ)… освен статистически възможностите му са оскъдни. 

Служебният ви министър председател ще е толкоз политически самостоятелен, колкото водата е суха. 

Сега отново чакам да има писък от „ демократите “ по какъв начин претендентите им не са съвършени и чисти като сълза. Пак ще питат: но за какво вие се коалирахте с тези и тези, мръсници такива.

Отговорът е доста елементарен: тъй като вие си питахте ушите и си чесахте… … вместо да гласувате и се наложи коалиция. Не бяхте удовлетворени, че претендентите не са безусловно съвършени по вашите стандарти и предпочетохте да оставите статуквото да държи юздите. 

Между избора: „ малко по-добре “ или от „ същото зле “, вие с вирнат нос избрахте същото зле

И в този момент питате за какво не са ви създали швейцарци на балканите…

И сте ядосани. 

Както желаете. Сигурен съм, че ще съумеете да скалъпите някакво опрощение и пояснение за пред децата си, в случай че ви питат какво и за какво сте създали. Сигурен съм, че и доста успешно ще си намерите кой да ви е отговорен. 

____________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР