Искам ясно да изразя, че както аз, така и болшинството

...
Искам ясно да изразя, че както аз, така и болшинството
Коментари Харесай

Мълчанието на обвинител №1 даде повод за свободни интерпретации

" Искам ясно да изразя, че както аз, по този начин и болшинството мои сътрудници считаме, че прокуратурата би трябвало да излезе от политическия терен, където е нагазила надълбоко и да се върне в естествената си среда – в отбрана на справедливостта единствено и само в границите на институционалните и пълномощия. " Това показва шефът на Националната следствена работа и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов.

Сарафов показва, че желае да изрази личната си позиция по настоящи за обществото въпроси, предизвикан от думите на основния прокурор Иван Гешев.

" Не е моя грешката и аз не искам да нося отговорност за непознати грехове, и в този смисъл казаното от мен, че фамилията на господин Иван Гешев е било в автомобила дружно с него по време на гърмежа, е предизвикано, точно тъй като той самият в телефонен диалог остави в мен такова усещане ", декларира Сарафов.

Той отбелязва, че в случай че Гешев е имал " предпочитание да внесе разяснение и да поправи моята неточност, можеше да го направи още същия ден в свое изказване, с което да внесе нужната изясненост и да прекрати, и избегне операциите по тематиката ". По думите на Сарафов мълчанието на основния прокурор " даде мотив за предизвикателство на остра социална полемика и свободни тълкования ".

" Защо основният прокурор мълча цяла седмица, вместо да даде дължимите на българското общество обяснения и да избегне полемиката и политизирането на този въпрос, е въпрос, на който аз нямам отговор. Впоследствие аз самият, пазейки „ достойнството на пагона “, както и неговия, и на цялата институция престиж, пробвах да бъда правилен в изявленията си, само че това явно провокира политическа, а оттова и медийна реакция по отношение на мен, за която аз нямам виновност, респективно не искам да нося отговорност ", показва Сарафов, представен от Българска телеграфна агенция.

Във връзка с израелския специалист, шефът на Националната следствена работа изяснява, че той е бил доведен от заместника му Ясен Тодоров " по предписание на господин Гешев ".

" Аз не го познавам, нямам информация за неговото име, служебна позиция и експертиза, само че изпълнявайки директни инструкции, с сътрудниците ми дежурни следователи го допуснахме на местопроизшествието, където той се срещна на място с събитията към гърмежа, въпреки и да не беше позволен до конфискуваните материални доказателства, а направи единствено образен оглед, след което си потегли с господин Тодоров ", добавя заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР