Искам възможно най-малкото наказание. Това каза пред магистратите от Апелативния

...
Искам възможно най-малкото наказание. Това каза пред магистратите от Апелативния
Коментари Харесай

Васко, заклал госта си в Първомай, пред съда: Искам възможно...

Искам допустимо най-малкото наказване. Това сподели пред магистратите от Апелативния съд Васко Колев, който заколи собствен посетител в дома си в Първомай при започване на предходната година, съобщи кореспондент на " Марица ". 

Припомняме, че през октомври задържаният за убийството призна напълно виновността си пред Окръжния съд. Така присъдата му бе понижена с 1/3 от 18 на 12 години отнемане от независимост. В следствие Васко не апелира наказването, само че това вършат както прокуратурата, по този начин и околните на жертвата Димитър Митев. 

Днес в правосъдната зала представителят на прокуратурата посочи, че присъдата е в нарушаване на закона и е занижена непозволено, тъй като след измененията в Наказателно-процесуален кодекс през 2019 година не се позволява признание на виновността, водещо до съкращаване на наказването, когато става въпрос за съзнателно породена гибел. 

Защитникът на Васко пък помоли магистратите да се съобразят с всички условия и да постановят присъда, насочена към минимума.  Предстои Апелативният съд да се произнесе с решение в границите на месец. Очаква се наказването за убийството да бъде повишено, каквото е настояването на прокуратурата и на околните на жертвата Димитър Митев. 

Убийството стана на 24 против 25 януари 2022 година в къщата на Васко в Първомай. Там той и жертвата използвали доста алкохол. Между двамата зародил спор кой по-добре се грижи за децата, като Васил нарекъл госта си „ сводник “.  Той от своя страна се ядосал и го блъснал два пъти с пестник. Васил решил да му отмъсти и го пробол с нож в ръката, след което му нанесъл и прободно-порезна рана в региона на корема. Двамата излезли отвън къщата. Там гостът паднал на земята, а Васил го откарал в болничното заведение. Няколко часа по-късно потърпевшият умрял от пострадванията.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР