Искам Община Поморие да се развива и да се подобри

...
Искам Община Поморие да се развива и да се подобри
Коментари Харесай

Веселин Анестиев: Давам доверието си на поморийци и очаквам те също да ми се доверят

Искам Община Поморие да се развива и да се усъвършенства качеството на живот на всеки един гражданин, споделя претендентът за кмет на локална коалиция ЗНС

- Г-н Анестиев, за кмет на Община Поморие се борят петима претенденти, единият от тях ръководи към този момент три мандата. Вие за какво решихте да се включите в тази конкуренция?
- Причината да вляза в борбата за кметския пост е низходящият тренд на развиване на Община Поморие през последните 12 години. През годините бяхме очевидци на редица неизпълнени обещания, нецелесъобразни разноски и откровенно неправилни решения на локалната власт. Признаваме, че има и доста направено, само че считаме, че актуалното ръководство е изчерпало заема на доверие на гласоподавателите. Смятаме, че цялостният модел на ръководство на общината се нуждае от рестарт и от нови хора с нови хрумвания, визия и работещи решения. Почтеността е преди всичко, тъй като без нея компетентността се употребява за неприятни цели и за неприятни резултати, каквито виждаме в локалното самоуправление на общината ни в последните години. Смятам, че владея качествата да поправя това и да подкрепям качеството на локалното самоуправление на равнището, което дава отговор на модерния европейски град.
- Проведохте доста предизборни срещи в града и в обитаемоте места на територията на общината. Какво желаят хората, кои са главните им проблеми и имате ли Вие и вашият екип решения?
- Проведохме редица срещи, на които се запознахме с главните проблеми на жителите на община Поморие. Като цяло може да се каже, че проблемите с инфраструктурата важат за всички обитаеми места. Липсват съответни ограничения за подобряването на водостнабдяването и канализацията, липсват улици и тротоари, липсва и задоволително осветяване. Не е обърнато задоволително внимание на сметоизвозването. Липсва здравна и стоматологична помощ по обитаемоте места. Не е направено задоволително за привличане на вложители и откриване на работни места. Налице са нездравословни управнически практики, като безразборната продажба на активи - главно земя, общинска благосъстоятелност, довеждаща до обща декапитализация на общината. Специално внимание бе обърнато на незадоволителното здравно обслужване, както и неналичието на непрекъснато полицейско наличие. Решенията, които предлагаме и сме в положение да осъществим, могат да бъдат открити в програмата ни на anestiev.com.
- Кои са главните цели в управническата ви стратегия? Предизборният слоган на локалната коалиция ЗНС /ПП-ДБ, ИТН/, която ви издигна за кандидат-кмет, е „ Бъдеще за Община Поморие “. Как го виждате това бъдеще?

- Искаме Община Поморие да се развива и да се усъвършенства качеството на живот на всеки един гражданин. За да се случи това обаче ни е нужна и противоположна връзка. Ето за какво ние насърчаваме гражданската интензивност, за тази цел. Важно е да се усъвършенства и образованието - включително инфраструктурата на просветителните институции, поощряване на интензивността измежду децата и младежите. Трябва и ще работим и в посока на възстановяване на градската среда, както в инфраструктурен проект, по този начин и в екологичен. Ще се борим за понижаване на престъпността като подобрим връзката и с органите на реда и настояваме за съблюдаване на законите и използването на ефикасни наказания. Хората имат право да вземат участие допустимо повече в управническите процеси и да имат вярната и своевременна информация за тях, тъй като избори се вършат в продължение на месец-месец и половина, само че избора си за качеството на локалното самоуправление хората би трябвало да могат да създадат всеки ден.

- Коя е най-голямата ви болежка за Община Поморие?
- Не желаеме и няма да позволим Поморие да остане без болница. Затова планираме повсеместен и първокласен ремонт на МБАЛ, а пространствата вътре да бъдат отдадени по опция безплатно на лекарите-специалисти. Искаме и неработещите отделения още веднъж да стартират да действат. Затова ще би трябвало да отделим и в допълнение финансиране за наемане на дипломиран личен състав. Ще работим в посока за по-добър достъп до медицински грижи и за хората и в дребните обитаеми места.

- А кои са първите три неща, които ще извършите, в случай че получите доверието на поморийци?
- Ако ни дадете мандат, ще създадем финансова проверка на общината за последните 12 години. Залагаме на бистрота при възлагане на публичните поръчки. Така жителите могат да упражняват директен надзор върху дейностите на общината. Една от първите ни стъпки ще бъде да работим по това да бъде утвърден най-сетне Общият организационен проект на общината. С него най-накрая земите на хората могат да влязат в регулация. По тази точка обмисляме основаването на общинско звено от адвокати, които са експерти в региона на недвижимите парцели.

- Как ще се справите с финансите на общината?
- Ще взема образец от кмета на община Созопол, който съумя да върне 10 000 000 от дълга със собсвени средства на общината – отношението към непознатите пари следва да е добросъвестно, спестовно и те следва да бъдат предпазвани от похищения.

- Има ли сфери, в които общината към момента не е добре развита, а има капацитет? Например удължение на сезона с различен туризъм като винени турове, селски и еко туризъм? Имате и една фантазия - самобитната просвета и традиции на жителите на село Козичино да се записват и преминат под егидата на Юнеско?
- Ще утвърдим Поморие като център на балнеолочението в България. За задачата планираме и възобновяване на публичния съвет за създаване на план " Поморие - столица на балнеологията ". Имаме всички данни да превърнем общината и в мечтана СПА дестинация. За всичко това са нужни средства. А с бистрота и добра финансова политика - тези средства могат да бъдат отделени за добра реклама както на родния, по този начин и на международния туристически пазар. Целта обичаите на еркечани да бъдат вкарани в Юнеско датира още от 2010 г в едно с концепцията да се върне истинското име Еркеч. Ще направя всичко по силите ми да осъществявам тази моя фантазия.

- Предизборната акция е към края си. Как мина тя, смятате ли, че вашите послания стигнаха до хората?
- Факт е, че на всички наши срещи имаше огромен интерес и посещаемост. Хората изрекоха проблемите си и обявиха желанието си да ни гласоподават доверие за идващия мандат. Това демонстрира недвусмислено, че сме съумели да стигнем до тях. Показва, че сме избрали екип от хора, в който те виждат капацитет за реализиране на нужната смяна.

- Какво бихте споделил на съгражданите си броени дни преди вота?
- По време на предизборната акция чухте доста обещания. Ние можем да ви обешаем единствено едно – нашето доверие. Искаме от вас същото – да ни се доверите. Гласувайте ни доверие с бюлетина 68.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР