Искам да споделя решението, което съм взел. Искам да благодаря

...
Искам да споделя решението, което съм взел. Искам да благодаря
Коментари Харесай

Цветанов напуска парламента

Искам да споделя решението, което съм взел. Искам да благодаря на всички, които се постараха да бъдат справедливи. Благодаря и на тези, които направиха спекулации и операции по тематиката. Искам изрично да заявя, че всичко, което съм правил, постоянно съм се управлявал от законноста и морала. Винаги съм спазвал правните правила.

Това съобщи на ексклузивен брифинг в Народното събрание Цветан Цветанов във връзка разразилите се кавги с жилища на преференциални цени. " Чух, че в края на 2018 година съм направил опит да отколня инспекция на Инициативен комитет. Тези, които изнесоха тази информация, трябваше да разгласяват цялото писмо, с цел да се види цялата истина. Писмото беше изпратено до Бойко Борисов, Румен Радев, Сотир Цацаров, Цвета Караянчева, всички ръководители на парламентарни групи в Народното събрание, до мен, до Йорданка Фандъкова, Мая Манолова. Какво съм направил аз, като ръководител на вътрешната комисия. Спазил съм административно-процесуалния кодекс. Това ме задължава закона и аз съм го спазил. Препратил съм писмото на Инициативен комитет " Лозенец " до кмета на София Йорданка Фандъкова. След направената инспекция, Столична община трябваше да осведоми и нас от вътрешната комисия. В никакъв случай не може да се приказва за лобизъм по отношение на компания " Артекс ". Когато се влиза в подвеждане, се основава политическо напрежение. В случая жертвата бях аз ", разгласи Цветанов.

" Искам изрично да заявя, че решенията, които съм взимал в политиката, съм споделял с най-близките ми хора. Така направих и през днешния ден, като споделих решението с премиера Бойко Борисов. Двамата постоянно сме се управлявали и само от законноста. Когато създавахме Политическа партия ГЕРБ, за спазим закона, аз поех управлението на партията. За нас позицията и постовете нямат никакво значение. За нас постоянно идеята е била най-важна. Никога не съм се противопоставял на волята на нашия водач. Искам да благодаря на всички, които се застъпиха за мен. Няма от какво да се срамя. В никакъв случай не би трябвало да се приказва, че има политическо разделяне в ГЕРБ. Такова нещо няма. Категорично мога да кажа, че съм взел решение, с което ще успокоя всички операции, че Цветанов желае да завземе ГЕРБ, че Цветанов желае да разцепи ГЕРБ. Винаги сме били екип и за мен това е най-важното. Каузата е най-важна и желая да ви помоля, да спрете със спекулациите, че има разделяне при нас. Няма никаква драма, че ръководителят на ПГ на ГЕРБ напуща Народното събрание. Аз оставам зам.-председател на ГЕРБ и ръководител на предизборния щаб. Не съм направил нищо неправилно. Излизам от Народното събрание, с цел да се спрат спекулациите, че се оказва някакъв напън и има лобизъм. Искам да се спрат спекулациите, че седнал съм в Народното събрание и се държа за депутатския имунитет. Няма такова нещо. Взел съм решението напълно самичък и напълно ясно ", разгласи Цветанов.

" Фокусът на този скандал падна върху мен, тъй като може би трябваше да бъда политическото лице, което да бъде ударено. Този филм съм го играл няколко пъти. И за подлсушванията, и делата формирани против мен. Никога и по никакъв мотив не съм нарушавал закона. За мен ГЕРБ е идея. Имам достолепието да се срещам с хората. Няма от какво да се тормозя и срамя. Винаги съм заставал с лицето си и достолепието си ", добави Цветан Цветанов.

" Трябва да обърнем внимание и на евроизборите. Ние ще се подготвим доста почтено за тях. ГЕРБ би трябвало да бъде първа политическа мощ и да има най-вече евродепутати. Искам да благодаря на нашите евродепутати, които свършиха толкоз доста работа през този мандат на Европарламента ", сподели още зам.-председателят на ГЕРБ.

" В Народното събрание работата е доста сложна. Искам да благодаря на всички сътрудници, с които правихме действителната политика и работихме. Мястото ни е тук, а не да напущаме Народното събрание и да даваме конференции от други места. Подавам оставката си, тъй като не мога да си показва, че мога да седнал съм против вас и да изяснявам за какво не съм подал оставка. Аз съм взаимен с всички мои сътрудници и моралните актове на Николай Нанков, Валентин Радев, Ивайло Московски, Цецка Цачева. Питайте сътрудниците от Българска социалистическа партия за какво в никакъв случай не поемат морални актове ", разгласи Цветан Цветанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР