Искам да поздравя първокурсниците в Университета за национално и световно

...
Искам да поздравя първокурсниците в Университета за национално и световно
Коментари Харесай

Просветният министър откри академичната година в УНСС

Искам да поздравя първокурсниците в Университета за национално и международно стопанство (УНСС) за техния избор, тъй като УНСС има една извънредно висока реализация на своите студенти - 98% от тях стартират работа. Студентите, приключили професионалното направление " Икономика " през последните пет години, стартират с най-висока заплата спрямо другите университети - над 2100 лв.. А за някои специалности заплатата доближава до 4500 лв.. Това съобщи в словото си министърът на образованието и науката на тържественото разкриване на новата академична 2023/2024 образователна година в зала " Максима " на УНСС. 

„ Икономиката движи света и развиването на страните, и тя е изключително значима в изискванията на промишленост 5.0. Икономиката на знанието е значима в промишлеността на високите технологии и на изкуствения разсъдък. Казвам ви това, с цел да ви поздравя с вашия избор, че сте избрали най-големия и най-рейтингов университет - УНСС, който е обвързван с икономическите специалности и с професионалното направление " Икономика ", " Администрация и ръководство ", " Право ", " Политически науки ", " Информационни технологии ", сподели министър Цоков.

Той означи, че ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров е подчертал какъв брой значимо е в актуалното висше обучение университетът да е новаторски, да търси нови решения и освен в региона на съответните професионални посоки, по които приготвя студентите, а в региона на зелената сила, в научните проучвания и в най-хубавите научни изявления.

За това вашият избор е верен и доскоро написах в " Златната книга " на УНСС: " Пожелавам на най-големия и най-рейтингов стопански университет в България да запази положителните обичаи в академичното образование и да бъде водещият иноватор в смяната на българското висше обучение в изискванията на промишленост 5.0 ", сподели просветителният министър.

„ Драги студенти, вие сте избрали университет, който освен ще ви приготви на високо равнище, освен ще ви даде любовта към знанието и науката, само че ще ви отвори път за една доста сполучлива реализация в живота. Нещо, което би трябвало да прави всеки актуален университет и по тази причина още веднъж желая да поздравя и ректорското управление, и преподавателите на университета - тези над 500 водещи преподаватели в нашата страна, и вас, с откриването на новата образователна, академична година 2023/2024. На добър път и бъдете все по този начин новаторски и всичко най-хубаво “, това пожеление насочи в словото си министър.

Тържеството беше намерено със слово на ректора на УНСС проф. доктор Димитър Димитров.

Програмата по откриването на академичната образователна година на УНСС включва през днешния ден разнородни събития.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР