Искам да кажа, че не губя надежда, пише той до

...
Искам да кажа, че не губя надежда, пише той до
Коментари Харесай

Арестуваният в Русия репортер на ”Уолстрийт джърнъл”: Не губя надежда

" Искам да кажа, че не изгубвам вяра ", написа той до фамилията си във Филаделфия, което е получило писмото през вчерашния ден. " Чета. Упражнявам се. И се пробвам да пиша. Може би най-сетне ще напиша нещо положително ", добави сътрудникът на медията от Съединени американски щати  

 

Ръкописното писмо е с дата 5 април и съгласно вестника е първият директен контакт на Гершкович със фамилията му след ареста му в Русия в края на март.

 

Писмото е написано на съветски език - езикът, на който Гершкович приказва с родителите си. Те емигрират в Съединени американски щати от Съветския съюз в края на 70-те години.

 

" Мамо, ти за жалост, за положително или неприятно, ме приготви добре за храната в пандиза ", написа журналистът  Храната му напомняла за детството му.

 

Кореспондентът беше задържан от съветската политическа полиция Федералната работа за сигурност ФСБ в централния град Екатеринбург.

 

Ако бъде приет за отговорен, Гершкович е застрашен с присъда до 20 години затвор.

 

Случаят още повече обтегна така и така напрегнатите връзки сред Вашингтон и Москва след съветската инвазия в Украйна предходната година. Съединени американски щати публично окачествиха ареста като противозаконен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР