Искам да изкажа съболезнования на нашите приятели в Турция и

...
Искам да изкажа съболезнования на нашите приятели в Турция и
Коментари Харесай

Борисов: Виновниците за кризата не са в президентството, а пред него

Искам да изкажа съболезнования на нашите другари в Турция и Сирия. И да се обърна към нашите симпатизанти, кметове, членове и общински препоръки в цялата страна. Разговарях с турската страна. Казаха, че имат потребност от одеяла, зимни палатки, портативни газови отоплители и генератори за ток, които да се изпратят в помощ на потърпевшите. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на конференция в четвъртък.

Той разяснява и тематиката с нуклеарната енергетика. „ Знаете, че с големи старания в Народно събрание успяхме да приемем закони, които да диверсифицират на 100% горивото за двата ни нуклеарни реактора, надлежно с „ Фраматом " и „ Уестингхаус ". Освен това беше признат закон, с който да се закупят два реактора американско произвеждане, с цел да може като изтекат 10-те и 15-те години на 5 и 6 реактор, да сме си построили новата мощ ", изясни Борисов.

По думите му страната ни е по-напред от полския план. „ Можем да употребяваме неотложно междуправителствено съглашение със Съединени американски щати, както направиха Полша, с цел да се дефинира метода за финансиране. Така че, в случай че има наказания на нуклеарната енергетика на Русия, ние да ги подкрепим, като през това време сме си построили съпътстващата нова мощ. Така работи ГЕРБ - за наказания, само че по едно и също време с това - бързо строителство ", съобщи той. И добави: „ По-напред сме, имаме всичко. Просто от държавното управление всичко може да се придвижи, Ако не - след 2 април ние ще го създадем ".

По думите му цялата власт е била дадена на Радев и " той добре се оправя ", разяснявайки митингите на хората „ клечащи пред президентството за митинги ".

" Виновниците не са в президентството, виновниците са пред президентството. Аз вкарах страната в еврозоната. Демократична България и Политическа партия къде ни вкараха? За две години ни вкараха в рецесия с горивата, рецесия с тока, рецесия с инфлацията. Криза, рецесия, рецесия ", безапелационен е Борисов.

Той акцентира, че президентът Румен Радев е принципен човек. „ Кой внесе закона за Северна Македония? Кой внесе закона, с цел да изгони медиаторите? Кой оказва помощ най-вече на Украйна? Кой мисли за същинска диверсификация? " попита Борисов.

„ Отидох и купих 20% от терминала за полутечен газ в Александруполис ", посочи той и добави, че незабавно би трябвало да се влага, а освен да се взима капиталова такса, с цел да може да се черпи газ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР