Искам да благодаря на Чешката република за поканата и топлото

...
Искам да благодаря на Чешката република за поканата и топлото
Коментари Харесай

Радев в Чехия: Агресията на Русия изисква единен отговор в рамките на НАТО и ЕС

Искам да благодаря на Чешката република за поканата и топлото гостолюбие. Чехия е освен другарска страна и съдружник в НАТО, а и дълбоки исторически корени на нашите взаимоотношения. Тук съм, тъй като с президента Земан сме уверени, че разговорът е значим детайл за нашето съдействие сред двете страни. 

Това разяснява при визитата си в Чехия Румен Радев. 

Заедно можем да реализираме доста в нововъведенията, осведомителните технологии, автомобилостроенето, военната и отбранителна индустрия, енергетика, опазване на здравето, туризъм. Радвам се, че бизнесфорумът в този момент ще открие нови благоприятни условия пред нашето съдействие, уточни Радев. 

Благодаря на президента Земан за устойчивата поддръжка за нас в организацията за икономическото съдействие и Шенген. Обсъдихме и значими въпроси от европейския дневен ред. И двамата споделяме убеждението, че постигането на климатична неутролност без да губим нашата конкурентоспособност е невероятно без основаване на условия за развиване на нуклеарната енергетика и да не позволяваме грешката да се откъсваме доста напред в съвременни възобновими технологии и да закриваме нашите базови мощности като въглища, нуклеарна енергетика, газ без да сме основали устойчиви механизми за запазване на сила, разяснява той.

Осъждаме изрично съветската експанзия в Украйна, която разрушава цяла страна, само че разрушава и одобрения интернационален ред и създаваната с десетилетия архитектура за сигурност в Европа. Тази експанзия изисква обединен отговор в границите на НАТО и Европейски Съюз. Изисква дълбока и решителна промяна на Алианса, уточни той.

Затова и ние сме решителни да построяваме отбранителния си потенциал, уточни Радев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР