Искахме оставката на социалния министър Деница Сачева заради опитите ѝ

...
Искахме оставката на социалния министър Деница Сачева заради опитите ѝ
Коментари Харесай

Системата ни убива обясни защо искаше оставката на Сачева, а вече и на цялото правителство

Искахме оставката на обществения министър Деница Сачева поради опитите ѝ обществено посредством Закона за персонална помощ (ЗЛП), освен да оправдае пропуските в работа на подопечното ѝ министерство, само че и да го употребява (а с него и нас) като инструмент за почистване на политически сметки. Вече желаеме оставката на цялото държавно управление. Това се споделя в писмо на самодейността " Системата ни убива ", водена от Вера Иванова.
В писмото се споделя, че Сачева повтаря непрестанно по какъв начин съгласно Закона за персоналната помощ (ЗЛП) право на помощ ще имат 670 000 души, само че това е " измама ". " Системата ни убива " прецизира, че 670 000 души ще имат право да аплайват по ЗЛП за персонална помощ. " Дали ще получат такава помощ и какъв ще е нейният размер, зависи от оценка на самостоятелните им потребности от персонална помощ. Смеем да твърдим, че не дребна част от тези хора са способни да водят независим и самостоятелен живот въпреки и да са с решение от ТЕЛК. Сметките, които госпожа Сачева прави, че следващата година ЗЛП ще коства на данъкоплатците над 3 милиарда лева са безусловно спекулативни и голословни ", изясняват от " Системата ни убива ".
Според самодейността, " проблемите на госпожа Сачева произтичат от това, че:
1. Оценката на степента на увреждането, показана посредством експертно решение на ТЕЛК, е безусловно неинформативна и неадекватна;
2. Липсва на указател на хората с увреждания, съдържащ данни, позволяващи да се създадат разбори, въз основа на които да се възнамеряват обществените политики и разноските за тях;
3. Кадрови проблем в МТПС и АСП; "
" Г-жа Сачева, заявява желание през март да направи частична оценка на въздействието на ЗЛП, като в това време го оцени като " зле написан, муден и неработещ ". Изготвянето на оценка на въздействието е заложено в самия закон и е отговорност на МТПС. Принципно не сме срещу правенето на такава оценка, стига тя да е безпристрастна. Факта, че госпожа Сачева си разреши априори да прави оценка закона като неефикасен, ни дава съображение да се съмняваме в безпристрастността и обективността при оценяването на въздействието на ЗЛП ", прибавят от " Системата ни убива ".
Инициативата показва и назначението на Адриана Стоименова като зам.-социален министър с сектор политиките на хората с увреждания за неприемливо. " Тя беше тази, която обществено разгласи, че митинга ни е финансиран от външни за страната организации ", прецизират от " Системата ни убива ". Още: " Забравихме ли кой е новият зам.-социален министър? "
Заради всичко това, " Системата ни убива " смята, че " това държавно управление е способно да ръководи единствено посредством измама и всяване на боязън ". Затова и се желае оставката на Сачева!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР