Ирландският регулаторен орган обяви, че собственикът на Фейсбук - компанията

...
Ирландският регулаторен орган обяви, че собственикът на Фейсбук - компанията
Коментари Харесай

ЕС глоби Мета с 1,2 милиарда евро

Ирландският регулаторен орган разгласи, че притежателят на Facebook - компанията Мета, е санкционирана с рекордните 1,2 милиарда евро за предаване на данни на консуматори от Европейския съюз на Съединени американски щати в нарушаване на предходно правосъдно решение, съобщи Нова ТВ с позоваване на Агенция Франс Прес.
Ирландската Комисия за отбрана на данните (ИКЗД), която работи от името на Европейския съюз, съобщи, че Европейският комитет по отбрана на данните (ЕКЗД) е наредил да бъде събрана " административна санкция в размер на 1,2 милиарда евро ".

ИКЗД проверява предаването на персонални данни от страна на Мета Ирландия от Европейския съюз към Съединени американски щати от 2020 година насам.

Органът откри, че Мета, чието европейско седалище е в Дъблин, не е съумяла да " преодолее рисковете за главните права и свободи, както и данните на потребителите ", което беше открито в предходно решение на Съда на Европейския съюз (СЕС).

Съдът на Европейски Съюз пояснява европейското право, тъй че да подсигурява, че то се ползва по еднакъв метод във всички държави-членки.

В отговор Мета съобщи, че е " разочарована “ и решението е " неправилно, голословно и основава рисков казус за безчет други компании ".

" Възнамеряваме да апелираме както същността на решението, по този начин и разпорежданията му, в това число санкцията и ще желаяме по правосъден път спирани на периодите за осъществяване ", обявиха в обява в блога си президентът на Мета по световните въпроси Ник Клег и основният юридически шеф Дженифър Нюстед.

" Няма непосредствени разстройства в работата на Facebook в Европа ", прибавиха те.

Първоначално ИКЗД искаше да принуди Мета да прекрати прехвърлянето на данни в нарушаване, като съобщи, че санкцията " би надхвърлила обсега на пълномощията, които могат да бъдат разказани като " подобаващи, пропорционални и нужни ".

Но аналогичните регулаторни органи в Европейски Съюз, известни като Заинтересовани надзорни органи (ЗНО), не се съгласиха с това предложение.

И четирите органа са на мнение, че на компанията би трябвало да бъде наложена административна санкция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР