Ирландските националисти Шин Фейн в събота повториха миналогодишната си историческа

...
Ирландските националисти Шин Фейн в събота повториха миналогодишната си историческа
Коментари Харесай

Шин Фейн побеждава на местните избори в Северна Ирландия

Ирландските националисти " Шин Фейн " в събота повториха миналогодишната си историческа победа за Асамблеята на Северна Ирландия. Този път те  изпревариха противниците си юнионисти (DUP) с огромна преднина на изборите , с цел да станат най-голямата партия на локално равнище за първи път, оповестява " Ройтерс ".

Това е последният политически крайъгълен камък за бившето политическо крило на Ирландската републиканска войска (IRA), което желае да напусне Обединеното кралство и да сътвори обединена Ирландия.

Лявата партия също води комфортно в изследванията на публичното мнение в Република Ирландия преди националните избори през 2025 година

Делът на " Шин Фейн " от гласовете скочи с съвсем 8 пункта до 31% и завоюва 137 от 462-те места, които се аплайваха, като 16 все още не са оповестени. Демократическата юнионистка партия (DUP), до предходната година най-голямата партия на локално и районно равнище, има 118.

" Случва се историческа смяна и " Шин Фейн " води тази смяна в цяла Ирландия ", сподели водачът на партията в Северна Ирландия Мишел О`Нийл. По думите ѝ, гласоподавателите желаят те да прекратят 15-месечния протест на районното заседание.

Юнионистите показаха изборите като късмет за апела им за спомагателни отстъпки от страна на Англия по отношение на търговията в Северна Ирландия след " Брекзит " - повода за нейния протест - и сподели, че резултатите са " мощен мандат " от общността на юнионистите.
 Сунак уважи съглашението от Разпети петък и прикани Северна Ирландия към деяние
Сунак уважи съглашението от Разпети петък и прикани Северна Ирландия към деяние

На фона на конфликтите и преди визитата на Байдън

Партията се изкачи с едно място по отношение на резултатите си за 2019 година,, като триумфът на " Шин Фейн " идва за сметка на по-средните националистически и юнионистки партии.

Междуобщностната Алиансова партия реализира по-ограничени победи от предстоящото, до момента в който дребният, твърдолинейният Традиционен юнионистки глас (който оказа напън върху DUP поради комерсиалните инспекции след Брекзит, които доста юнионисти считат , че подкопава мястото им в Обединеното кралство) не съумя да повтори " скока " при гласуването им на районно равнище.

" Искаме английското държавно управление да извърши уговорките, които е поело, с цел да отбрани мястото на Северна Ирландия в Обединеното кралство и се надявам да видя прогрес през идващите няколко седмици ", съобщи водачът на Джефри Доналдсън.

" Не можете да се откажете от синдикалистите, не можете да се откажете от Юнионистката партия. Синдикализмът няма да бъде избутан встрани. "

Проучването означи и първия път, когато черен човек беше определен на служба в Северна Ирландия. Масайката Лилиан Синои-Бар завоюва място за националистическата SDLP.
 Постигната е договорка сред Англия и Европейски Съюз за Северна Ирландия Обновена
Постигната е договорка сред Англия и Европейски Съюз за Северна Ирландия

Очаква се позицията на юнионистите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР